Help iPhone

Mobiele en vaste nummers bellen (iPhone)

Hebt u Skype gedownload en een account aangemaakt? Dan bent u nu klaar om te gaan bellen.

Voordat u kunt bellen met een mobiel of vast nummer, hebt u Skype-tegoed of een abonnement nodig.

Een nummer bellen:

1. Meld u aan bij Skype.
  2. Tik op het tabblad Bel telefoons en tik op het pictogram beltoetsen .
  3. Wilt u een nummer uit het adresboek van uw iPhone/iPod bellen, dan tikt u op het pictogram adresboek rechtsboven en selecteert u vervolgens de contactpersoon die u wilt bellen.
  4. Als het nummer niet in de iPhone/iPod-contactenlijst staat, voert u het nummer dat u wilt bellen in en tikt u op de blauwe belknop. Om de landcode te wijzigen, tikt u op het land en selecteert u de gewenste code uit de lijst. In de meest recente versie van Skype worden, wanneer u begint met het typen van een telefoonnummer met de beltoetsen, contactpersonen weergegeven van wie het nummer overeenkomt met wat u aan het typen bent (evenals nummers waarmee u recent hebt gebeld). Zo kunt u sneller de persoon vinden die u wilt spreken.

5. Als u een telefoonnummer hebt ingevoerd, kunt u dit opslaan door op de knop Telefoonnummer toevoegen te tikken. Op het tabblad Recent kunt u ook telefoonnummers vinden waarmee u recent hebt gebeld. Deze nummers kunt u ook direct vanuit de lijst bellen of een sms-bericht sturen.

Skype-contactpersonen bellen op hun mobiele of vaste nummer:

1. Meld u aan bij Skype.
  2. Typ de naam van de contactpersoon die u wilt bellen in het venster Zoek in Skype. U kunt ook het tabblad Contacten openen of in uw gesprekkenlijst naar beneden bladeren om het meest recente gesprek met die persoon te zoeken.
  3. Tik op de contactpersoon, tik vervolgens op Bellen, en dan op het nummer dat u wilt bellen.

Dit werkt alleen als uw contactpersoon een mobiel of vast nummer aan zijn of haar Skype-profiel heeft gekoppeld. Als u het nummer niet ziet, voert u het telefoonnummer in met de nummertoetsen.