Help iPad

Mobiele en vaste nummers bellen (iPad)

Hebt u Skype gedownload en een account aangemaakt? Dan bent u nu klaar om te gaan bellen.

Voordat u kunt bellen met een mobiel of vast nummer, hebt u Skype-tegoed of een abonnement nodig.

Een nummer bellen:

1. Meld u aan bij Skype.
  2. Tik op Bel telefoons en tik op het pictogram beltoetsen .
  3. U kunt het nummer dat u wilt bellen invoeren of op het pictogram adresboek in de rechterbovenhoek tikken om een nummer te kiezen uit de contactenlijst van het apparaat; tik dan op de knop bellen. Om de landcode te wijzigen, tikt u op het land en selecteert u een ander land uit de lijst. In de laatste versie van Skype worden, wanneer u begint met het typen van een telefoonnummer met de beltoetsen, contactpersonen weergegeven van wie het nummer overeenkomt met wat u aan het typen bent (evenals nummers waarmee u recent hebt gebeld). Zo kunt u sneller de persoon vinden die u wilt spreken.

1. Als u een telefoonnummer hebt ingevoerd, kunt u dit opslaan door op de knop Telefoonnummer bewaren te tikken. In de lijst Recent kunt u ook telefoonnummers vinden waarmee u recent hebt gebeld. Deze nummers kunt u ook direct vanuit de lijst bellen of een sms-bericht sturen.

Skype-contactpersonen bellen op hun mobiele of vaste nummer:

1. Meld u aan bij Skype.
  2. Typ de naam van de contactpersoon die u wilt bellen in het venster Zoek in Skype. U kunt ook het tabblad Contacten openen of in uw conversatielijst naar beneden bladeren om de meest recente conversatie met die persoon te zoeken.
  3. Tik op de contactpersoon, tik vervolgens op Bellen, en dan op het nummer dat u wilt bellen.

Dit werkt alleen als uw contactpersoon een mobiel of vast nummer aan zijn of haar Skype-profiel heeft gekoppeld. Als u het nummer niet ziet, voert u het telefoonnummer in met de beltoetsen.