Help Windows Phone

Chatberichten sturen (Windows Phone 8)

De volgende vragen en antwoorden helpen u bij het versturen van chatberichten met Skype voor Windows Phone 8 en laten u zien waar de geschiedenis met alle verstuurde en ontvangen berichten te vinden is.

Hoe kan ik een chatbericht verzenden?

Chatten is gratis met Skype voor Windows Phone, net als op uw computer. Een chatbericht verzenden:

1. Start Skype.
  2. Tik op het pictogram nieuwe chat Het pictogram nieuwe chat. en selecteer de contactpersonen die u aan de conversatie wilt toevoegen.
  3. Typ in het tekstveld een bericht en tik op het zendpictogram Het pictogram verzenden.

U kunt de tekst verlevendigen door emoticons aan uw berichten toe te voegen. Tik gewoon op het emoticon-pictogram en selecteer de emoticon die u wilt verzenden.

Het emoticon-pictogram in het berichtvenster.

U kunt zelfs chatberichten sturen als uw contactpersonen offline zijn; ze ontvangen de berichten zodra ze weer online zijn op Skype, onafhankelijk van uw status.

Hoe verzend ik een groepschatbericht?

Met groepschatberichten kunt u chatberichten sturen naar meerdere contactpersonen tegelijk. Een groepschatbericht verzenden:

1. Meld u aan bij Skype.
  2. Selecteer een contactpersoon uit uw lijst met contactpersonen.
  3. Tik op het pictogram Het plusteken. en markeer de contactpersonen die u aan de groep wilt toevoegen.

Belangrijk: Als het chatvenster een bericht weergeeft dat een bepaalde contactpersoon niet kan deelnemen aan de groep omdat Skype moet worden geüpgraded, kunt u deze persoon een persoonlijke chat sturen met de vraag om Skype te upgraden via Skype.com/updateme of stuur ze hierheen voor meer informatie over groepsgesprekken in de cloud.

4. Typ uw bericht in het tekstvak.
  5. Tik op het virtuele toetsenbord op Enter om het bericht naar alle leden van de groep te sturen.

Waar vind ik de geschiedenis van mijn chatberichten?

Om de hele geschiedenis van chatberichten te zien, meldt u zich gewoon aan bij Skype en veegt u door naar het tabblad Recent. Hier ziet u een lijst van uw recente chatberichten.

Kan ik de geschiedenis van mijn chatberichten verbergen?

U kunt al uw berichten markeren als 'gelezen'. Dit doet u in Skype door het Skype-logo in de linkerbovenhoek van het scherm ingedrukt te houden. Selecteer dan alles markeren, gelezen.

U kunt een conversatie ook uit de lijst Recent verwijderen. Tik lang op het gesprek en tik dan op Verwijderen.

Kan ik een vet, cursief of speciaal lettertype in mijn chatberichten gebruiken?

Als u een upgrade naar Skype voor Windows Phone 8 (versie 2.22 en hoger) uitvoert, kunt u gebruikmaken van standaardtekstmarkeringen om speciale opmaak te gebruiken:

• Plaats voor en achter de tekst een sterretje (*) om de tekst vet te maken. (Voorbeeld: *voorbeeld tekst*)
  • Plaats voor en achter de tekst een onderstrepingsteken (_) om de tekst cursief te maken. (Voorbeeld: _voorbeeld tekst_)
  • Plaats voor en achter de tekst een tilde (~) om de tekst doorgehaald weer te geven (voorbeeld: ~voorbeeld tekst~)
  • Plaats voor en achter de tekst {code} om voor de tekst een monospace-lettertype in te stellen (voorbeeld: {code}voorbeeld tekst{code})
  • Plaats aan het begin van een bericht twee uitroeptekens en een spatie (!! ) om het hele bericht te verzenden met een monospace-lettertype (voorbeeld: !! voorbeeld tekst)
  • Plaats aan het begin van een bericht twee apenstaartjes (@@ ) om speciale opmaak te voorkomen of te overschrijven (voorbeeld: @@ voorbeeld tekst)

Hoe sla ik foto's op die een van mijn contactpersonen mij stuurt?

Als u in de laatste versie van Skype voor Windows Phone 8 een foto ziet in een chatbericht, kunt u die eenvoudig opslaan op uw telefoon. Houd de foto aangetikt en kies waar u deze wilt opslaan op uw apparaat.

Hoe verwijder ik chatberichten en foto's?

Als u een chatbericht of foto wilt verwijderen, houdt u eenvoudig het bericht (of de foto) aangetikt en tikt u vervolgens op verwijderen.