Help Windows Phone

Hoe meld ik me aan bij Skype voor Windows Phone 8?

Met Skype voor Windows Phone 8 kunt u gratis bellen, videobellen en chatten, en tegen fantastische Skype-tarieven mobiele en vaste nummers bellen.

Meer informatie over de functies die Skype voor Windows Phone 8 ondersteunt.

De volgende vragen en antwoorden helpen u bij de eerste stappen met Skype voor Windows Phone 8:

Met de release van de nieuwste versie van Skype voor Windows Phone 8.1 kunt u zich via uw Microsoft-account of uw Skypenaam bij Skype aanmelden. Aanmelden met uw Skypenaam is alleen beschikbaar in de nieuwste versie van Skype voor Windows Phone 8.1; het wordt niet ondersteund op Skype voor Windows Phone 8.

1. Start Skype.
  2. Tik op Skypenaam of Microsoft-account.
  3. Als u "Skypenaam" hebt gekozen, voert u uw Skypenaam en wachtwoord in en tikt u op Aanmelden.
  4. Als u "Microsoft-account" hebt gekozen, voert u uw Microsoft-accountnaam en wachtwoord in en tikt u op Aanmelden.
Als u zich wilt aanmelden met uw Microsoft-account, volgt u de procedure die hier wordt beschreven.

Meld u met uw Microsoft-account aan bij Skype voor Windows Phone 8. We raden u aan hetzelfde Microsoft-account te gebruiken als u gebruikte om uw Windows Phone in te stellen.

1. Start Skype.
  2. Tik op Aanmelden.
  3. Voer de naam en het wachtwoord van uw Microsoft-account in en tik op Aanmelden.

U hebt al een Skypenaam

U hebt nu een Microsoft-account nodig u aan te melden bij Skype voor Windows Phone 8. Er zijn veel voordelen als u zich bij Skype aanmeldt met een Microsoft-account:

• een wachtwoord minder om te onthouden;
  • betere accountbeveiliging;
  • makkelijker en veiliger wachtwoordherstel;
  • toegang tot de online services van Microsoft.

U moet uw huidige Skype-account koppelen aan uw Microsoft-account als u zich met uw bestaande Skype-account bij Skype voor Windows Phone 8 wilt aanmelden. Skype- en Microsoft-accounts aan elkaar koppelen:

1. Tik op de Skype-tegel op het Startscherm om de toepassing te starten.
  2. Tik op Aanmelden.
  3. U wordt doorgestuurd naar het aanmeldingsscherm van het Microsoft-account. Voer het e-mailadres en wachtwoord van uw Microsoft-account in en tik op Aanmelden.

4. Ga akkoord met de voorwaarden en bepalingen door op doorgaan te tikken.

5. De toepassing vraagt of u al een Skype-account hebt; tik op ja.

6. Skype zoekt een Skype-account dat overeenkomt met het e-mailaccount dat u hebt gebruikt om u aan te melden. Als het weergegeven account juist is, tikt u op ja. Als het Skype-account dat u wilt koppelen niet op het scherm wordt weergegeven, tikt u op Een ander Skype-account koppelen.

• Kiest u ervoor het Microsoft-account met een ander Skype-account te koppelen, dan voert u Skypenaam en -wachtwoord in en tikt u op ja om de accounts te koppelen.

Skype koppelt de geselecteerde accounts. U bent nu bij Skype aangemeld met uw bestaande Skypenaam, gekoppeld aan uw Microsoft-account.

U wilt zich aanmelden met een ander Microsoft-account

Als u een ander Microsoft-account wilt gebruiken om u bij Skype aan te melden dan het account waarmee u bent aangemeld bij uw Windows Phone 8 (u hebt bijvoorbeeld een Skype-account gemaakt met een ander Microsoft-account voordat u uw Windows Phone kreeg):

1. Tik op de Skype-tegel op het Startscherm om de app te starten.
  2. Tik op Aanmelden.

3. Voer het e-mailadres en wachtwoord van het Microsoft-account dat u wilt gebruiken in en tik op Aanmelden.

Dat is alles. U bent nu aangemeld bij Skype op uw Windows Phone 8-apparaat en u kunt beginnen met het toevoegen van contactpersonen, zodat u gratis met ze kunt Skypen en chatten.

Als u zich bij Skype wilt aanmelden op een ander apparaat dan uw Windows Phone 8, bijvoorbeeld op de computer of tablet, selecteert u gewoon de optie om u aan te melden met een Microsoft-account en voert u de gegevens van uw Microsoft-account in.

U gebruikt meer dan één Skype-account

Als u meer dan één Skype-account gebruikt, moet u ze elk koppelen aan een ander Microsoft-account. U kunt eventueel ook een nieuw Microsoft-account aanmaken.

Meer informatie over het koppelen van uw Skype- en Microsoft-accounts.

Ja. U hoeft alleen maar uw bestaande Skype-account te koppelen aan uw Microsoft-account (bijvoorbeeld het account waarmee u zich aanmeldt op uw Windows Phone 8) om Skype te gebruiken zoals u gewend bent.

Als u uw bestaande contactpersonen of tegoed niet kunt vinden, kunt u gemakkelijk uw Microsoft-account loskoppelen van uw Skype-account en ze opnieuw proberen te koppelen.

Ja, u kunt een account maken dat is gekoppeld aan uw Microsoft-account. Om Skype te gaan gebruiken hoeft u zich alleen maar aan te melden met uw Microsoft-account; u hebt al een Microsoft-account waarmee u zich bij Windows Phone 8 hebt aangemeld.

De eerste keer aanmelden bij Skype op uw Windows Phone 8-apparaat:

1. Tik op de Skype-tegel op het Startscherm om de app te starten.
  2. Tik op Aanmelden.

3. Voer het e-mailadres en wachtwoord van uw Microsoft-account in en tik op Aanmelden. Als u nog niet eerder een Microsoft-account voor Skype hebt ingesteld (bijvoorbeeld op een computer of tablet), begeleidt Skype op Windows Phone 8 u bij het instellen van het Microsoft-account dat u gebruikt om u aan te melden bij Skype.

Als u zich bij Skype wilt aanmelden op een ander apparaat dan uw Windows Phone 8, bijvoorbeeld op de computer of tablet, selecteert u gewoon de optie om u aan te melden met een Microsoft-account en voert u de gegevens van uw Microsoft-account in.

Hier zijn een paar eenvoudige oplossingen voor veelvoorkomende problemen waar u tegenaan kunt lopen als u zich niet kunt aanmelden bij Skype voor Windows Phone 8.

Ik kan mijn eigen Skype-contactpersonen of Skypetegoed niet vinden. Wat moet ik doen?

Het kan zijn dat u uw Microsoft-account hebt gekoppeld aan een ander Skype-account of dat u een nieuw account hebt gemaakt. Geen zorgen: u kunt de accounts gemakkelijk loskoppelen en vervolgens de juiste accounts koppelen.

Ik ben mijn Microsoft-accountnaam vergeten

Als u de Microsoft-accountnaam waarmee u uw Windows Phone hebt ingesteld vergeten bent:

1. Start Skype.
  2. Tik op Hebt u hulp nodig met aanmelden?
  3. Tik op naam weergeven.

Uw Microsoft-accountnaam is het e-mailadres dat verschijnt onder Microsoft-account in uw instellingen voor e-mail & accounts.

Ik ben mijn Microsoft-wachtwoord vergeten

Als u het wachtwoord van het Microsoft-account waarmee u uw Windows Phone hebt ingesteld vergeten bent:

1. Start Skype.
  2. Tik op Hebt u hulp nodig met aanmelden?
  3. Tik op wachtwoord resetten.

Volg de aanwijzingen op het scherm om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

U kunt ook uw wachtwoord resetten vanuit een internetbrowser.

Als ik mijn Skypenaam probeer te koppelen aan mijn Microsoft-account, ontvang ik de mededeling dat het al gekoppeld is.

Als het Skype-account dat u gebruikt al gekoppeld is aan een Microsoft-account, kunt u proberen zich aan te melden met uw Microsoft-account, om te zien of de juiste accounts gekoppeld zijn.

Als u erachter komt dat de gekoppelde accounts niet de accounts zijn die u had willen koppelen, kunt u ze loskoppelen en de juiste accounts koppelen.

Het scherm blijft leeg als ik me met mijn Microsoft-account probeer aan te melden

Als u een leeg scherm ziet bij het aanmelden met uw Microsoft-account, is er waarschijnlijk een probleem met de verbinding.

Controleer de verbinding (ga bijvoorbeeld naar een gebied met een sterker WiFi-signaal of een betere mobiele dekking) en probeer het nog eens.

Ik krijg een certificaatfout als ik me probeer aan te melden bij Skype voor Windows Phone 8

Als u zich met uw Microsoft-account probeert aan te melden bij Skype voor Windows Phone 8 en dat lukt niet (u krijgt een certificaatfout), dan zijn waarschijnlijk de datum en tijd verkeerd ingesteld op de telefoon.

De datum en tijd instellen op uw Windows Phone 8:

1. Tik in het telefoonmenu op Instellingen.

2. Tik op datum & tijd.

3. Verplaats de schuifregelaar Automatisch instellen naar Aan.

U kunt zich nu weer met uw Microsoft-account aanmelden bij Skype voor Windows Phone 8.

U hoeft zich slechts eenmaal aan te melden bij Skype voor Windows Phone 8, als u de app de eerste keer start. Daarna wordt u automatisch aangemeld telkens wanneer u Skype start.

Als u de nieuwste versie van Skype voor Windows Phone 8.1 hebt, kunt u ook Single Sign-On (SSO) gebruiken, maar alleen als u een Microsoft-account gebruikt om u aan te melden bij Skype. Single Sign-On betekent dat u zich alleen hoeft aan te melden bij uw telefoon, waarna u automatisch wordt aangemeld bij Skype (zonder uw Microsoft-accountgegevens te hoeven invoeren wanneer u de app opent).

Alle functies van Skype voor Windows Phone 8 werken op 3G, 4G en WiFi. Mogelijk worden extra kosten gerekend voor het verzenden van gegevens als u Skype gebruikt op een 3G- of 4G-netwerk.