Problemen met het verzenden en ontvangen van bestanden in Skype oplossen

Terug naar zoekresultaten

Als u problemen ondervindt bij het verzenden of ontvangen van een bestand dat u werd toegestuurd, is uw verbinding mogelijk te traag of hebt u te weinig bandbreedte. Hieronder staan andere oorzaken waardoor u geen bestanden kunt verzenden of ontvangen met Skype en wat u hieraan kunt doen.

Als u momenteel een Skype-gesprek voert, krijgt spraak van Skype voorrang op de bestandsoverdracht, zodat uw gesprek niet wordt onderbroken. De snelheid van de bestandsoverdracht verbetert wanneer u uw Skype-gesprek beëindigt.

Om problemen op te lossen met de snelheid of verbinding van u en uw vrienden, volgt u de stappen in onze Gids voor gesprekskwaliteit.

Als u uw verbinding in Skype mocht verliezen, wordt de bestandsoverdracht automatisch onderbroken en weer hervat als de verbinding terug is.

Gedeelde bestanden mogen maximaal 300 MB groot zijn. Als u een te groot bestand verzendt, krijgt u de fout “Niet verzonden - Bestand is groter dan 300 MB.”

Als u een bestand groter dan 300 MB wilt verzenden, kunt u het delen met familie en vrienden via OneDrive, onze veilige en betrouwbare cloudopslag.

Controleer of u contactgegevens hebt uitgewisseld met de persoon aan wie u een bestand probeert te verzenden. U kunt alleen bestanden verzenden naar contactpersonen die uw contactverzoek al hebben geaccepteerd.

Net als in een e-mailprogramma, andere programma's voor bestandsoverdracht of bestanden die u rechtstreeks via internet hebt gestuurd, moet u voorzichtig zijn als u bestanden van anderen accepteert. We raden u ten zeerste aan een bijgewerkt antivirusprogramma te gebruiken om alle binnenkomende bestanden te scannen, zelfs als ze afkomstig zijn van mensen die u kent.

Gereed om meer te weten...
    Bestanden delen in Skype: bestanden delen met Skype: beperkingen aan bestandstypen, grootte en tijd
    Waarom kan ik de afbeelding die een contactpersoon me gestuurd heeft niet zien?