Problemen met het verzenden en ontvangen van bestanden in Skype oplossen

Als u problemen ondervindt bij het verzenden of ontvangen van een bestand dat u werd toegestuurd, is uw verbinding mogelijk te traag of hebt u te weinig bandbreedte. Hieronder staan andere oorzaken waardoor u geen bestanden kunt verzenden of ontvangen met Skype en wat u hieraan kunt doen.

Als u momenteel een Skype-gesprek voert, krijgt spraak van Skype voorrang op de bestandsoverdracht, zodat uw gesprek niet wordt onderbroken. De snelheid van de bestandsoverdracht verbetert wanneer u uw Skype-gesprek beëindigt.

Om problemen op te lossen met de snelheid of verbinding van u en uw vrienden, volgt u de stappen in onze Gids voor gesprekskwaliteit.

Als u uw verbinding in Skype mocht verliezen, wordt de bestandsoverdracht automatisch onderbroken en weer hervat als de verbinding terug is.

Skype heeft een tijdslimiet van 30 dagen op gedeelde bestanden in een gesprek. Na deze 30 dagen is het bestand niet langer beschikbaar. In plaats daarvan ziet u een miniatuur met het bericht “bestand niet beschikbaar”.

Gedeelde bestanden mogen maximaal 300 MB groot zijn. Als u een te groot bestand verzendt, krijgt u de fout “Niet verzonden - Bestand is groter dan 300 MB.”

Als u een bestand groter dan 300 MB wilt verzenden, kunt u het delen met familie en vrienden via OneDrive, onze veilige en betrouwbare cloudopslag.

Controleer of u contactgegevens hebt uitgewisseld met de persoon aan wie u een bestand probeert te verzenden. U kunt alleen bestanden verzenden naar contactpersonen die uw contactverzoek al hebben geaccepteerd.

Net als in een e-mailprogramma, andere programma's voor bestandsoverdracht of bestanden die u rechtstreeks via internet hebt gestuurd, moet u voorzichtig zijn als u bestanden van anderen accepteert. We raden u ten zeerste aan een bijgewerkt antivirusprogramma te gebruiken om alle binnenkomende bestanden te scannen, zelfs als ze afkomstig zijn van mensen die u kent.

Wilt u meer informatie?
Bestanden delen met Skype: limieten voor bestandstypen, grootte en tijd
Waarom kan ik de afbeelding die een contactpersoon me gestuurd heeft niet zien?