Hoe bereik ik mijn Skype-contactpersonen vanuit Microsoft Outlook met Skype voor Windows Desktop?

Met de nieuwste versie van Skype voor Windows Desktop en Microsoft Outlook 2010 of nieuwer*, kunt u gemakkelijk contact houden met uw Skype-contacten.

Als het primaire e-mailadres voor Skype van uw contactpersoon in uw adresboek van Microsoft Outlook staat of als deze persoon een e-mail vanaf zijn primaire Skype-adres naar uw Microsoft Outlook-account stuurt, kunt u de status zien, met hem chatten en rechtstreeks bellen vanuit Microsoft Outlook.

1. Meld u aan bij Skype en bij Microsoft Outlook.
  2. Ga in Microsoft Outlook naar het adresboek of open het berichtenvenster van uw Skype-contactpersoon en wijs met de muisaanwijzer het e-mailadres aan om status en stemmingsbericht weer te geven.
  3. Als de Skype-contactpersoon online is, klikt u gewoon op het chatpictogram om een nieuwe chatsessie te starten of het belpictogram om deze persoon vanuit Skype te bellen.

Skype-visitekaartje in Outlook met het chatbericht en belpictogrammen.

Als u op het chatbericht of op een belpictogram klikt en de persoon met wie u contact wilt opnemen staat niet in uw lijst met Skype-contacten, wordt er gezocht in de Skype-gids. Als er iemand wordt gevonden waarvan de gegevens overeenkomen, kunt u deze persoon een contactverzoek sturen en toevoegen aan uw lijst met Skype-contacten.

*De preview-versie van Microsoft Outlook 2013 ondersteunt het koppelen van de Skype-contactenlijst met het Outlook-adresboek niet. Ga naar de Microsoft Store voor informatie over het product.

Meer informatie over het toevoegen van contactpersonen op Skype.