Help Windows RT

Hoe upgrade ik van Skype voor modern Windows naar Skype voor Windows-bureaublad?

U moet eerst Skype voor modern Windows verwijderen voordat u Skype voor Windows-bureaublad kunt downloaden en vastmaken aan het startscherm.

1. Sluit Skype door op uw toetsenbord op Alt+F4 te drukken of door vanaf de bovenkant van het scherm omlaag te vegen.
  2. Klik in het startscherm met de rechtermuisknop op de Skype-tegel of tik en houd de Skype-tegel vast. Het menu Opties wordt onder aan het scherm weergegeven.
  3. Selecteer Verwijderen in het menu Opties.

1. In het venster dat verschijnt, selecteert u Verwijderen om te bevestigen dat u Skype wilt verwijderen.

De Skype-tegel verdwijnt uit het startscherm.

Skype voor Windows-bureaublad gebruiken:

1. Als u dat nog niet had gedaan, downloadt u Skype voor Windows-bureaublad.
  2. Na de installatie gaat u naar de Apps-weergave: schuif vanaf het midden van het startscherm met uw vinger omhoog of klik op de pijl in de buurt van de linkerbenedenhoek van het startscherm.
  3. Zoek de app Skype voor Windows-bureaublad.

4. Klik met de rechtermuisknop of tik en houd de app aangetikt en selecteer Aan startscherm vastmaken. De app staat aan het eind van het startscherm, maar u kunt het naar elke plek op het scherm slepen waar u maar wilt. Wanneer u op de Skype-tegel klikt of tikt om Skype te starten, schakelt Windows 8 naar het bureaublad. Alle contactpersonen staan al in uw nieuwe Skype-app, samen met de chatgeschiedenis van de laatste 30 dagen.

Wilt u een snelle opfriscursus over wat u ook al weer allemaal met Skype voor Windows-bureaublad kunt doen, dan kunt u onze serie korte video's over de belangrijkste Skype-functies bekijken.