Wat moet ik doen als ik een leeg blauw scherm krijg terwijl ik me probeer aan te melden bij Skype voor Windows Desktop?

Als u zich probeert aan te melden bij Skype voor Windows Desktop, kan het voorkomen dat er een leeg blauw scherm met alleen het Skype-logo in beeld komt. (Het kan ook een leeg wit scherm zijn als u probeert u aan te melden met een Microsoft-account.)

Een leeg blauw scherm met het Skype-logo

Als dit probleem optreedt, moet u eerst kijken of u de meest recente versie van Skype gebruikt.

Als het bijwerken van Skype het probleem niet oplost, kunt u het volgende proberen:

Voordat u doorgaat, zorgt u ervoor dat u:

Stel de instellingen van Internet Explorer opnieuw in. Dit doet u door te klikken op de koppeling De instellingen voor Internet Explorer opnieuw instellen op de ondersteuningswebsite van Microsoft.

Skype neemt de browserinstellingen over van Internet Explorer, dus u moet de instellingen ook resetten als het niet uw primaire browser is.

Als u Internet Explorer van de computer verwijderd hebt, moet u de nieuwste versie installeren en de instellingen resetten.

Als dat niet werkt, verwijdert u de inhoud van de map Tijdelijke internetbestanden, door te klikken op de koppeling Dit probleem oplossen op de ondersteuningspagina van Microsoft.

Ga als volgt te werk om een snelkoppeling te maken voor het aanmeldingsvenster van Skype*:

1. Sluit Skype af. Dit doet u door met de rechtermuisknop op het Skype-pictogram in de systeembalk rechtsonder op het scherm te klikken en Afsluiten te selecteren.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad van de computer en selecteer Nieuw> Snelkoppeling.
  3. Typ het volgende in het veld Geef de locatie van het item op:

"C:\Program Files\Skype\Phone\Skype.exe" /legacylogin

of, als u een 64-bits besturingssysteem hebt:

"C:\Program Files (x86)\Skype\Phone\Skype.exe" /legacylogin

1. Klik op Volgende.
  2. Geef de snelkoppeling een naam en klik op Voltooien.
  3. Dubbelklik op deze snelkoppeling en meld u aan met uw Skypenaam en -wachtwoord.

*Deze instructies zijn niet van toepassing als u zich bij Skype aanmeldt met uw Microsoft- of Facebook-account.

Om de inlogbestanden op de computer op te ruimen moet u het bestand LoginCleanup downloaden en uitvoeren (dubbelklikken). Door het downloaden en uitvoeren van dit hulpprogramma gaat u akkoord met de bijbehorende Licentieovereenkomst voor eindgebruikers.

Het bestand LoginCleanup downloaden

Het bestand LoginCleanup uitvoeren:
  1. Klik hierboven op de knop Downloaden.
  2. Klik in het dialoogvenster op Openen.
  3. Dubbelklik in de map die wordt geopend op het bestand LoginCleanup.
  4. Een Windows-beveiligingswaarschuwing wordt weergegeven. Klik op Uitvoeren.
  5. Het bestand LoginCleanup wordt uitgevoerd, Skype wordt afgesloten en opnieuw gestart.
  6. Wacht tot Skype opnieuw gestart is en probeer u opnieuw aan te melden.

Ga alle stappen in dit bericht van de Skype Community na. Als het probleem blijft optreden nadat u de procedure in de Community hebt geprobeerd, kunt u het volgende doen:

1. Maak een logboekbestand.
  2. Registreer u in de Community (als u nog niet bent geregistreerd).
  3. Maak een nieuw onderwerp en koppel het logboekbestand als bijlage aan uw bericht.