Wat moet ik doen als ik een leeg blauw scherm krijg wanneer ik probeer me aan te melden bij Skype voor Windows Desktop?

Wanneer u probeert zich aan te melden bij Skype voor Windows Desktop kunt u soms een leeg blauw scherm krijgen waarop alleen het Skype-logo wordt weergegeven. (U krijgt mogelijk ook een blanco wit scherm als u probeert in te loggen met een Microsoft-account.)

A blank blue screen displaying with the Skype logo

Als u dit probleem ondervindt, is de eerste stap om er zeker van te zijn dat u bent geüpgraded naar de meest recente versie van Skype.

Als het updaten van Skype het probleem niet oplost, probeer dan het volgende om het op te lossen:

Voordat u doorgaat moet u zorgen dat u het volgende hebt gedaan:

Herstel uw instellingen van Internet Explorer om te zien of dit het probleem oplost. U kunt dit eenvoudig doen door op de koppeling Herstel de instellingen van Internet Explorer te klikken op de ondersteuningspagina van Microsoft.

Skype neemt de browserinstellingen over van Internet Explorer. Daarom moet u de instellingen van de browser opnieuw instellen, zelfs als Internet Explorer niet uw primaire browser is.

Als u Internet Explorer hebt verwijderd, moet u de nieuwste versie installeren en uw instellingen herstellen.

Als dit niet werkt, verwijdert u de inhoud van uw map Tijdelijke internetbestanden door op de koppeling Dit probleem oplossen te klikken op de ondersteuningspagina van Microsoft.

Volg deze stappen om een snelkoppeling te maken voor het aanmeldingsvenster van Skype:

1. Sluit Skype af. Hiervoor klikt u met de rechtermuisknop op het Skype-pictogram in het systeemvak rechtsonder in het scherm en selecteert u Afsluiten.
    2. Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad van uw computer en selecteer Nieuw>Snelkoppeling.
    3. Typ het volgende in het veld Geef de locatie van het veld op:

"C:\Program Files\Skype\Phone\Skype.exe" /legacylogin

of als u een 64-bits besturingssysteem gebruikt:

"C:\Program Files (x86)\Skype\Phone\Skype.exe" /legacylogin

1. Klik op Volgende om door te gaan.
    2. Geef de snelkoppeling een naam en klik op Voltooien.
    3. Dubbelklik op deze snelkoppeling en meld u aan met uw Skypenaam en wachtwoord.

Om de inlogbestanden op uw machine te kunnen opschonen, moet u het bestand Login Cleanup downloaden en uitvoeren (dubbelklikken). Door ervoor te kiezen om dit hulpprogramma te downloaden en uit te voeren, gaat u akkoord met de bijbehorende Licentieovereenkomst voor eindgebruikers.

Download het bestand loginCleanup

Om het bestand loginCleanup uit te voeren:
    1. Klik op de knop Downloaden hierboven.
    2. Klik in het dialoogvenster van de download op Openen.
    3. Dubbelklik in de map die wordt geopend op het bestand LoginCleanup.
    4. Er verschijnt een Windows-beveiligingswaarschuwing. Klik op Uitvoeren.
    5. Het bestand LoginCleanup wordt uitgevoerd en Skype wordt afgesloten en vervolgens opnieuw opgestart.
    6. Wacht tot Skype opnieuw opstart en probeer opnieuw in te loggen.

Bekijk alle stappen in deze post in de Skype-community. Als het probleem blijft bestaan nadat u de procedure in de Community hebt uitgeprobeerd, kunt u het volgende doen:

1. Maak een logbestand.
    2. Registreer u in de community (als u nog niet geregistreerd bent).
    3. Maak een nieuw bericht aan en voeg uw logbestand toe aan uw bericht.