Help Android

Hoe gebruik ik Skype WiFi op mijn Android-apparaat?

Dit artikel is ook beschikbaar voor:

Met de volgende handleidingen kunt u beginnen met het gebruik van Skype WiFi op uw Android-toestel:

Hoe download ik Skype WiFi?

Skype WiFi is een toepassing die u gratis kunt downloaden in Google Play.* Ga op uw apparaat gewoon naar de Store en zoek naar Skype WiFi.

Let op: Skype WiFi is een andere toepassing dan Skype; wilt u Skype op uw apparaat gebruiken (nadat u via Skype WiFi verbonden bent met een openbare hotspot), dan moet Skype ook geïnstalleerd zijn.

*Skype is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe sites.

Hoe start ik met Skype WiFi?

Het is heel eenvoudig om te starten met Skype WiFi. Zorg dat u wat Skypetegoed op uw account hebt en volg deze stappen:

1. Ga naar de netwerkinstellingen op uw apparaat en maak verbinding met een open WiFi-netwerk.
  2. Open de app Skype WiFi en meldt u aan met uw Skypenaam of Microsoft-account.
  3. Als het netwerk waarmee u verbinding maakt compatibel is met Skype WiFi, ziet u een bericht Skype WiFi is hier beschikbaar en de prijs per verbindingsminuut.
  4. Tik op Verbinden.
  5. Tik op OK.

Belangrijk: Zorg dat u verbinding maakt met internet voordat u zich voor het eerst met uw Microsoft-account aanmeldt bij Skype WiFi. De toepassing onthoudt uw accountgegevens, zodat u Skype WiFi kunt gebruiken als u de volgende keer bij een openbare hotspot bent.

U kunt nu Skype gebruiken, uw e-mail checken, internetten of andere apps gebruiken waarvoor u internetverbinding nodig hebt. U kunt de hotspot ook een beoordeling geven door op het gewenste pictogram te tikken.

Als u eerder al verbinding met een WiFi-netwerk hebt gemaakt en u meldt zich aan bij Skype WiFi, ziet u het bericht U bent al online.

Als u het bericht U bent niet verbonden met WiFi ziet, gaat u naar de netwerkinstellingen op uw apparaat en maakt u verbinding met een ander netwerk dat Skype WiFi ondersteunt.

Krijg ik automatisch een melding als ik verbonden ben met een ondersteunde hotspot?

Ja, Skype WiFi geeft een melding als de hotspot waar u verbinding mee hebt wordt ondersteund. U hoeft alleen maar de automatische controle in te schakelen als u meldingen wilt ontvangen:

1. Start Skype WiFi.
  2. Druk op de menuknop of tik op het menupictogram Het menupictogram.
  3. Tik op Instellingen.
  4. Markeer het vakje naast Automatische controle.

Hoe maak ik via een account van de hotspotprovider verbinding met internet?

Als u geen Skypetegoed wilt gebruiken, zoekt u gewoon de hotspot van uw eigen provider en volgt u deze stappen:

1. Ga naar het netwerkinstellingen op uw apparaat en maak verbinding met het WiFi-netwerk van uw provider.
  2. Start Skype WiFi en meldt u aan met uw Skypenaam en wachtwoord.
  3. Als het bericht 'Skype WiFi is hier beschikbaar' in beeld komt, drukt u op de menuknop of tikt u op het menupictogram Het menupictogram..
  4. Selecteer Verbinden via provider en meld u aan met het account van uw provider.

Als u internetverbinding maakt via uw provider, zullen de kosten worden verrekend door uw provider, niet door Skype.

Hoe verbreek ik de verbinding met Skype WiFi?

U kunt de verbinding met Skype WiFi zowel handmatig verbreken door te tikken op de knop Verbreken als door in te stellen dat de verbinding na een bepaalde periode automatisch wordt verbroken.

1. Start Skype WiFi.
  2. Druk op de menuknop of tik op het menupictogram Het menupictogram.
  3. Tik op Instellingen.
  4. Tik op Maximale verbindingsduur en selecteer 30, 60 of 120 minuten.

Ik kan geen verbinding maken met een Skype WiFi-hotspot...

Als u problemen ondervindt bij het verbinden met een Skype WiFi-hotspot of als u een foutbericht hebt gekregen dat uw WiFi-netwerk niet reageert, kunt u het volgende proberen:

1. Zorg ervoor dat u WiFi op uw apparaat hebt ingeschakeld.
  2. Verplaats u naar een locatie dichter bij de hotspotlocatie, als dat mogelijk is. Probeer indien mogelijk uit waar u het beste WiFi-signaal ontvangt.
  3. Maak anders verbinding met een ander Skype WiFi-ondersteund netwerk.

Als u nog steeds geen verbinding kunt maken met een Skype WiFi-hotspot, kunt u contact opnemen de klantenservice van Skype.

Hoe betaal ik voor Skype WiFi?

U betaalt Skype WiFi met uw Skypetegoed. Als u via uw Android-apparaat verbinding maakt met Skype WiFi, zal de app automatisch 30 minuten aan Skypetegoed reserveren (als u de maximale verbindingsduur niet handmatig hebt gewijzigd). U betaalt alleen voor wat u daadwerkelijk hebt gebruikt, ook als u minder minuten online bent dan u hebt ingesteld. Zorg ervoor dat u de verbinding verbreekt als u klaar bent met de app.

Op uw accountpagina ziet u bij de Skype WiFi-geschiedenis hoeveel u verbruikt hebt.

Kunnen mijn contactpersonen zien dat ik online ben op Skype als ik me aanmeld bij Skype WiFi?

Nee, als u zich aanmeldt bij Skype WiFi, bent u nog niet zichtbaar op Skype, tenzij u al bent aangemeld bij Skype.