Ik heb altijd Messenger gebruikt. Wat moet ik weten over Skype voor Windows Desktop?

James is waarschijnlijk de stijlvolste student accountancy van de stad en een deskundige op het gebied van trainingsschoenen en handelen in valuta's. Hij gebruikte altijd Messenger met een webcam, maar toen hij een nieuwe pc kreeg, is hij overgestapt naar Skype, zodat hij contact kan blijven houden met zijn vriendin... en kan chatten met zijn tussenhandelaar in valuta wanneer het tijd is om te verhandelen.

Hij staat voor u klaar om u te helpen met Skype voor Windows Desktop:

1

Met Skype kunt u chatberichten versturen, net als met Messenger. Maar u kunt ook gratis (video)gesprekken voeren met andere personen op Skype. Een lagere telefoonrekening betekent meer geld voor sneakers...

Meld u eerst aan bij Skype met uw Microsoft-account (dit is hetzelfde als uw Messenger-ID).

2

Uw Messenger-contactpersonen worden automatisch aan Skype toegevoegd. Al uw contactpersonen, zoals uw vrienden, familie en tussenhandelaren in valuta, zijn dus op één plek terug te vinden. Als u alleen uw Messenger-contactpersonen wilt weergegeven, selecteert u Alle in de contactpersonenlijst, gevolgd door Messenger.

3

Categorieën en groepen worden niet naar Skype gemigreerd, maar u kunt lijsten binnen enkele seconden instellen. Klik met de rechtermuisknop op het tabblad Contactpersonen en selecteer Nieuwe lijst toevoegen. Geef de lijst een naam, blader vervolgens door uw contactpersonen en klik hier met de rechtermuisknop op om ze aan de lijst toe te voegen.

4

U kunt een aantal contactpersonen favoriet maken, zodat ze altijd boven aan uw contactpersonenlijst worden weergegeven. Klik met de rechtermuisknop op de naam van de contactpersoon en selecteer Aan favorieten toevoegen of houd de linkermuisknop ingedrukt, sleep de naam naar boven en laat deze boven aan de lijst los. En als ze niet langer favoriet zijn, kunt u ze weer naar beneden slepen.

5

Als u een bericht wilt schrijven, klikt u op een contactpersoon. Er wordt een chatvenster aan de rechterkant weergegeven. Als u het bericht wilt verzenden, drukt u op uw toetsenbord op Enter of klikt u op de verzendknop.

6

Voeg een emoticon toe door op de smiley in het chatvenster te klikken of typ de gebruikelijke sneltoetsen :-).

7

Als u een bestand net als een foto wilt delen, sleept u dit van uw bureaublad of bestandsmap naar het chatvenster. Of gebruik het plusteken boven aan het venster en selecteer Bestand verzenden. U kunt op deze manier ook contactpersonen delen.

8

Alle chatberichten worden onder Recent opgeslagen, zodat u foto's en bestanden kunt terugvinden die gisteren, vorige week of zelfs een paar maanden geleden naar u zijn verzonden.

9

Als u met een groep wilt chatten, klikt u boven aan de contactpersonenlijst op Groep aanmaken en sleept u contactpersonen hierheen. Of voeg met het plusteken een persoon toe aan uw huidige chatsessie en selecteer vervolgens Personen toevoegen.

10

Nieuwe contactpersonen toevoegen is eenvoudig. Klik bovenaan op de knop Contactpersoon toevoegen of gebruik de zoekbalk bovenaan om op naam, Skypenaam of Microsoft-account te zoeken. Al uw Messenger-contactpersonen zijn al met Skype samengevoegd. Is het niet leuk om een videogesprek te voeren met iemand die u een tijd niet hebt gezien? Dit is gratis voor Skype-gebruikers onder elkaar.

Meer informatie over Skype voor Windows Desktop.

Is Skype nieuw voor u? De Skype-community is de ideale plek voor informatie over Skype.