Hoe gebruik ik Skype via mijn Outlook.com-account?

Skype en Outlook.com, een intelligente e-mailservice van Microsoft, zijn samengekomen zodat u kunt chatten en gratis met Skype audio- en videogesprekken kunt voeren met uw Outlook.com-contactpersonen.

De volgende vragen en antwoorden leggen uit hoe u Skype in Outlook.com kunt gebruiken:

Klik eenvoudig op het pictogram van Skype om Skype in uw Outlook.com-account te openen en u kunt onmiddellijk beginnen te praten met vrienden op Skype.

Als u al een Skype-account hebt, moet u misschien uw Skype-account koppelen aan uw e-mail van Outlook.com. Klik op Aanmelden om uw Skype-id of Microsoft-account te gebruiken:

Voer uw aanmeldingsgegevens in:

U ontvangt een bevestiging als u zich met succes hebt aangemeld:

Hierdoor kunt u uw Skype-contactpersonen bereiken via Skype op Outlook.com. Als zowel Outlook.com als Skype nieuw voor u is, hebben we een paar tips voor u voor het zoeken naar nieuwe contactpersonen om het gesprek te beginnen:

We hebben op basis van de mensen die u kent die ook Skype gebruiken, mogelijk enkele suggesties voor contactpersonen voor u.

Als u met Skype audio- en videogesprekken wilt voeren met uw contactpersonen in Outlook.com, moet u eerst de webinvoegtoepassing van Skype installeren. Dit gebeurt automatisch als u de eerste keer een audio- of videogesprek voert.

De webinvoegtoepassing van Skype werkt in de volgende browsers:

• Op Windows Desktop: Internet Explorer 9 en hoger, Chrome, Firefox.
  • Op Mac OS: Safari, Firefox en Chrome.

Als u verschillende webbrowsers gebruikt op uw computer, hoeft u de webinvoegtoepassing voor Skype maar in één browser te installeren, waarna deze ook beschikbaar is in andere ondersteunde browsers.

Belangrijk: Als door uw browser geen webinvoegtoepassingen worden ondersteund, kunt u chatberichten sturen naar uw contacten in Outlook.com, maar zijn de opties voor audio- en videogesprekken van Skype niet beschikbaar. U kunt wel audio- en videogesprekken voeren via Skype met behulp van de Skype-app.

De webinvoegtoepassing van Skype wordt niet ondersteund op Windows RT, Linux en Chromebooks. Meer informatie over het installeren van de webinvoegtoepassing van Skype.

U kunt ook chatten met uw contactpersonen in Outlook.com, maar hiervoor hebt u de invoegtoepassing niet nodig.

Selecteer een Skype-contact en kies uit de pictogrammen boven aan het scherm. Hiermee kunt u een video- of een audiogesprek voeren, iemand toevoegen aan een groep of eenvoudig beginnen te chatten.

Als u contact wilt opnemen met vrienden en familie die Skype niet gebruiken, kunt u ze een koppeling sturen waarmee ze kunnen deelnemen aan een Skype-gesprek of chatsessie.

Begin door het pictogram + te selecteren en daarna de knop Delen om een koppeling of e-mail naar uw vrienden of familie te sturen. Zij kunnen dan op de koppeling klikken om deel te nemen aan uw chat of gesprek.

Als u Skype via Outlook.com gebruikt, kunt u chatten en audio- en videogesprekken voeren. Als u wilt profiteren van alle Skype-functies, zoals het delen van het scherm en videoberichten, moet u Skype gebruiken op een andere client zoals Skype voor Windows-bureaublad.

Tijdens het gesprek kunt u het volgende doen:

Het scherm videogesprek.

A. Overschakelen naar volledig scherm.
B. Uw lijst met contactpersonen weergeven of verbergen.
C. Uw camera in- of uitschakelen.
D. Uw microfoon in- of uitschakelen.
E. Het gesprek beëindigen.

In Outlook.com kunt u uw status instellen op Beschikbaar of Onzichtbaar door op uw naam te klikken en de status te selecteren in de weergegeven opties. Klik op Onzichtbaar als u niet wilt worden weergegeven in de Skype-gebruikerslijst.

Wilt u meer informatie?
Wegwijs worden in Skype voor Web en Outlook.com