Hoe stuur en ontvang ik videoberichten in Skype voor Windows Desktop?

Voor het opnemen en verzenden van videoberichten hebt u een webcam en de nieuwste versie van Skype voor Windows Desktop op Windows 7 of hoger nodig.

U kunt maximaal drie minuten video per bericht opnemen.

Het opnemen en verzenden van een videobericht voor uw Skype-vrienden is niet moeilijk:

U kunt videoberichten verzenden naar uw online en offline contactpersonen.

1. Meld u aan bij Skype.
  2. Klik onder Contactpersonen met de rechtermuisknop op de contactpersoon of de groep contactpersonen waarnaar u een videobericht wilt versturen.
  3. Selecteer Videobericht sturen.
    De optie Videobericht sturen is geselecteerd in de lijst met opties die worden weergegeven nadat u met de rechtermuisknop op een contactpersoon hebt geklikt.
  4. Het opnamescherm wordt weergegeven.
  5. Nadat u uw videobericht hebt opgenomen, kunt u uw video bekijken door op het videovenster te klikken. Klik op De verzendknop. om het te versturen. Als u uw videobericht opnieuw wilt opnemen of wilt annuleren, klikt u op X.
  6. Wacht totdat het verzenden in het gespreksvenster is voltooid.
    Een gespreksvenster met een verzonden videobericht.

U kunt ook een videobericht verzenden vanuit het tekstvak door op de knop Videobericht versturen te klikken:

Of klik op de paperclip om de menuopties uit te breiden als dit nog niet is gebeurd:

Als u een van uw contactpersonen belt en deze niet reageert, kunt u ook op de koppeling Videobericht versturen in het gespreksvenster klikken om een videobericht te versturen.

De koppeling Videobericht versturen in het gespreksvenster.

Om ontvangen videoberichten weer te geven, moet u ervoor zorgen dat u de nieuwste versie van Skype voor Windows Desktop gebruikt.

Het ontvangen videobericht wordt weergegeven in uw lijst Recent. Klik in het gespreksvenster op het videobericht dat u wilt afspelen.

U kunt zelfs een videobericht ontvangen als de contactpersoon die het bericht naar u verzonden hebben offline is.

Een ontvangen videobericht wordt weergegeven in het gespreksvenster.

Als u een oudere versie van Skype gebruikt, ontvangt u een koppeling. Om het ontvangen videobericht te bekijken, klikt u gewoon op de koppeling en bekijkt u het videobericht in uw internetbrowser.

Als u het ontvangen videobericht hebt bekeken, kunt u op De knop met het pijltje naar links waarop geklikt moet worden om terug te keren naar het gespreksvenster nadat een ontvangen videobericht is bekeken. klikken om met een videobericht te reageren.

Hebt u een videobericht opgenomen of ontvangen dat u voor altijd wilt bewaren? Klik daar met de rechtermuisknop op vanuit de gespreksgeschiedenis en selecteer Opslaan als. Blader naar de locatie waar u de video wilt opslaan en klik op Opslaan.

U kunt opgenomen videoberichten annuleren voordat u ze verstuurt. Zodra de video is verstuurd, kunt u het binnen 60 minuten nadat het is verstuurd uit de chat verwijderen door met de rechtermuisknop op het videobericht te klikken en Bericht verwijderen te selecteren.

Als u een storend videobericht hebt ontvangen en u wilt dat wij het verwijderen, moet u contact opnemen met de klantenservice van Skype.

Meer informatie over het blokkeren en melden van contactpersonen die u lastigvallen in Skype voor Windows Desktop.

Zoekt u videoberichten die u eerder verzonden of ontvangen hebt, kijk dan in de gespreksgeschiedenis met de contactpersoon.

Hebt u een bericht "Dit videobericht is niet lange beschikbaar" ontvangen toen u probeerde om een videobericht te bekijken of op te slaan? Dat komt omdat legacy (oudere) videoberichten niet meer kunnen worden bekeken of opgeslagen.

Om te voorkomen dat u berichten verliest die u wilt bewaren, raden we aan om deze zo snel mogelijk op te slaan.

De volgende pagina's bieden nog meer nuttige informatie: