Help Android

Hoe kan ik een videogesprek starten of eraan deelnemen met Skype voor Android?

Met Skype voor Android-telefoons en -tablets kunt u gratis overal ter wereld videogesprekken met personen of groepen voeren*.

De volgende informatie helpt u aan de slag:

Hebt u Skype gedownload en een account bij ons aan gemaakt? Als u beschikt over de meest recente versie van Skype en u voldoet aan alle systeemvereisten, kunt u één-op-één gesprekken of groepsgesprekken voeren op uw Android-apparaat.

U moet ook vrienden of familieleden zoeken die Skype gebruiken en ze toevoegen aan uw contactenlijst. Als dat gebeurd is, kunt u heel eenvoudig een videogesprek met ze voeren. Als u zich via uw Microsoft-account aanmeldt bij Skype voor Android, kunt u ook uw Messenger-vrienden bellen en videobellen, net zoals u uw Skype-contacten belt. Dan moeten zij ook Skype hebben gedownload en aangemeld zijn met hun Messenger-account.

Een videogesprek voeren:

1. Meld u aan bij Skype.
  2. Tik op het tabblad Recent.

3. Tik op de zwevende actieknop .
  4. Tik op de knop videogesprek.
  5. Selecteer een persoon door de naam in het zoekvak te typen.
  6. Tik op de knop videogesprek in de rechterbovenhoek.

U kunt ook de naam van de contactpersoon invoeren of op het pictogram van de contactpersoon tikken om een persoon uit uw contactenlijst te selecteren.

Als u wilt deelnemen aan een videogesprek, selecteert u het videopictogram als er een oproep binnenkomt De knop videogesprek..

Wat kan ik doen tijdens een één-op-één videogesprek?

• Tik op Het videocamerapictogram. om de video uit te zetten.
  • Tik op om te schakelen tussen de camera aan de voor- en achterkant.
  • Tik op in de rechterbovenhoek van het scherm om uw chatberichten te bekijken of verzenden.
  • Tik op Het microfoonpictogram. om de microfoon te dempen.
  • Tik op om deelnemers aan uw gesprek toe te voegen.
  • Tik op om het videogesprek te beëindigen.

Als u deze knoppen niet ziet, tikt u tijdens een videogesprek op het scherm.

Om een groepsvideogesprek te kunnen voeren, moet u een groep aanmaken, als u dat nog niet had gedaan, een bestaande groep selecteren op het tabblad Recent of personen toevoegen aan uw huidige één-op-één gesprek. Tik op de knop videogesprek De cameratoets. om de groep te bellen. Zodra iedereen is verbonden met het gesprek, bent u klaar.

Als u wilt deelnemen aan een groepsvideogesprek, selecteert u gewoon het videopictogram als er een oproep binnenkomt.

Wat kan ik doen tijdens een groepsvideogesprek?

• Tik op om over te schakelen naar een roosterweergave
  • Tikken op de groepsheader om extra menuopties te openen
  • Tikken op om te schakelen tussen de camera aan de voor- en achterkant.
  • Tikken op in de rechterbovenhoek van het scherm om uw chatberichten te bekijken of verzenden.

Focusweergave Rasterweergave

In de focusweergave is de actieve luidspreker automatisch zichtbaar in het volledige scherm:

U kunt echter wijzigen wie in het volledige scherm te zien is, door te tikken op een van de deelnemers in het videolint en deze in het volledige scherm vast te pinnen. Blader naar rechts in het videolint om alle deelnemers te bekijken. We werken voortdurend aan het verbeteren van de ervaring, om zoveel mogelijk videostreams mogelijk te maken.

Tik op de groepsheader:

hier kunt u:

• De deelnemers aan het groepsgesprek zien
  • Iemand verwijderen uit het gesprek door het telefoonpictogram naast hun naam te selecteren
  • Mensen uit de groep toevoegen die nu geen deel uitmaken van het gesprek door het groene telefoonpictogram naast hun naam te selecteren
  • Deelnemers toevoegen

Tik op een willekeurige plaats op het scherm voor extra menuopties:

• Video in- en uitschakelen
  • Geluid uit
  • Meer opties, zoals deelnemers toevoegen
  • Het gesprek beëindigen

U kunt multitasken door het videovenster te verlaten zonder het videogesprek te beëindigen. Tik op de knop terug op uw apparaat om een stap terug te gaan in Skype of tik op de home-knop om naar het startscherm van het apparaat te gaan. Hiermee beëindigt u het videogesprek niet; het blijft zichtbaar in een klein zwevend venster in de rechterhoek van het scherm. U kunt nu op het zwevende venster tikken om terug te gaan naar uw videogesprek.

U kunt groepsgesprekken met maximaal 25 personen voeren (24 plus uzelf). Afhankelijk van de Android-telefoon of -tablet die u gebruikt, kunnen 6 videostreams (5 plus uzelf) tegelijkertijd zichtbaar zijn, de overige streams zijn audiostreams. Meer informatie.

U kunt de instellingen voor videogesprekken wijzigen met opties voor uw privacy en de gesprekskwaliteit.

Ga als volgt te werk om de instellingen voor videobellen te bewerken:

1. Meld u aan bij Skype.
  2. Druk op de menuknop van het apparaat of tik op het menupictogram .
  3. Blader naar beneden in uw profielpagina en tik op Instellingen.
  4. Ga naar de sectie voor spraak- en videogesprekken.

Hier kunt u kiezen uit de volgende opties:

• Gesprekken aannemen van: kies van wie u Skype-videogesprekken wilt ontvangen. Met deze optie kunt u ongewenste videogesprekken van onbekenden tegenhouden.
  • Automatisch oproepen beantwoorden: selecteer deze optie als u wilt dat inkomende spraak- en videogesprekken automatisch worden beantwoord.
  • Videobellen inschakelen: op de meeste apparaten is videobellen standaard ingeschakeld.
  • Technische info: selecteer deze optie als u de technische informatie over uw oproep wilt zien.
  • Videokwaliteit: kies de kwaliteit van de video-oproep. Hoe hoger de kwaliteit, des te meer gegevens worden gebruikt in een videogesprek.

Andere mensen kunnen hun scherm met u delen als ze Skype voor Windows of Mac OS X gebruiken. U kunt momenteel niet het scherm van uw Android-telefoon of Android-tablet delen met andere mensen en u kunt ook geen gedeeld scherm ontvangen van anderen die een Android-apparaat gebruiken.

Controleer de systeemvereisten of kijk of er andere algemeen voorkomende videoproblemen zijn. De kwaliteit van een videogesprek is ook afhankelijk van de condities van het beschikbare netwerk. Hoe sneller de dataverbinding is, des te beter zal de kwaliteit van uw videogesprek zijn.

* Afhankelijk van uw abonnement kan uw mobiele provider extra kosten in rekening brengen.