Help Android

Hoe blokkeer of beheer ik mijn contactpersonen in Skype voor Android?

Nadat u uw vrienden aan de contactenlijst hebt toegevoegd, kunt u de contactpersonen eenvoudig beheren in Skype op uw Android-telefoon of -tablet. Klik hieronder om contactpersonen te blokkeren, deblokkeren, verwijderen, zoeken, synchroniseren en te filteren.

U kunt een contactpersoon blokkeren, zodat deze u niet meer kan bellen, u geen chatberichten meer kan sturen en u niet meer kan zien als u online bent op Skype. U kunt ook contactpersonen uit uw lijst met contactpersonen verwijderen, ook de contactpersonen die aan u zijn voorgesteld.

Contactpersonen blokkeren:

1. Start Skype.
  2. Houd in de lijst Personen de contactpersoon ingedrukt die u wilt blokkeren.
  3. Tik op Contactpersoon blokkeren.
  4. Selecteer Rapporteren als spam om spammers bij ons te melden, zodat we ze zo snel mogelijk kunnen stoppen bij hun activiteiten.
  5. Tik op OK.

Contactpersonen deblokkeren:

1. Start Skype.
  2. Zoek de contactpersoon die u wilt deblokkeren.
  3. Klik op de contactpersoon in de zoekresultaten.
  4. Selecteer Deblokkeren

Een contactpersoon verwijderen:

1. Start Skype.
  2. Houd in de lijst Personen de contactpersoon die u wilt verwijderen ingedrukt.
  3. Tik op Contactpersoon verwijderen.
  4. Tik op Ja.

U kunt ook in de lijst Personen een contactpersoon selecteren die u wilt blokkeren, deblokkeren of verwijderen. Druk op de menuknop van uw apparaat of tik op het menupictogram en selecteer Contactpersoon blokkeren, Contactpersoon deblokkeren of Contactpersoon verwijderen.

Alle contactpersonen die u hebt toegevoegd staan in de lijst Mensen. Tik gewoon op een contactpersoon om het gespreksvenster te openen. Hier kunt u rechtstreeks in het tekstveld een chatbericht typen, u kunt een telefoongesprek of videogesprek starten, of een mobiel of vast nummer bellen als er een telefoonnummer aan het profiel van de contactpersoon is toegevoegd.

Selecteer een contactpersoon in de lijst en druk op de menuknop van het apparaat of tik op het menupictogram . Van hieruit kunt u contactpersonen toevoegen aan uw favorieten, bepaalde contactgegevens bewerken, profielinformatie bekijken, de contactpersoon blokkeren of verwijderen uit de contactpersonenlijst of een aangepaste beltoon toewijzen aan die contactpersoon.

Door het synchroniseren van uw contactpersonen kunt u rechtstreeks vanaf uw Android-telefoonlijst Skype-naar-Skype-gesprekken voeren of chatberichten sturen.

Contactpersonen synchroniseren:

1. Meld u aan bij Skype.
  2. Druk op de menuknop van het apparaat of tik op het menupictogram .
  3. Blader omlaag in uw profiel en tik op Instellingen > Contactpersonen synchroniseren.
  4. Selecteer een van de volgende synchronisatieopties:
    • Alles synchroniseren: Hiermee worden al uw Skype-contactpersonen aan uw Android-telefoonlijst toegevoegd. Als er dubbele contactpersonen zijn, worden de Skype-gegevens samengevoegd met de bestaande gegevens in uw Android-telefoonlijst.
    • Niet synchroniseren: Contactpersonen worden niet gesynchroniseerd.
  5. Tik op OK.

Nadat u uw contactpersonen hebt gesynchroniseerd, verschijnen uw Skype-contactpersonen in uw Android-telefoonlijst. Wanneer u een gesynchroniseerde contactpersoon uit uw Android-telefoonlijst selecteert, kunt u:

• bellen via de Android-kiezer;
  • een sms sturen met de Android-kiezer;
  • bellen via Skype;
  • een sms sturen via Skype;
  • Skype-chatberichten sturen.

Als u vanuit Skype een sms stuurt of een mobiel of vast nummer belt, hebt u een beetje Skype-tegoed of een abonnement nodig.

U kunt contactpersonen waar u het meest contact mee hebt toevoegen aan de lijst met Favorieten, zodat u ze sneller kunt vinden. Een contactpersoon toevoegen aan uw Favorieten:

1. Meld u aan bij Skype.
  2. Tik op Personen.
  3. Houd de contactpersoon die u aan de lijst Favorieten wilt toevoegen ingedrukt.
  4. Selecteer Toevoegen aan favorieten.

Meerdere mensen tegelijkertijd toevoegen:

1. Tik op Personen.
  2. Selecteer Favorieten in de contactfilters en tik op Favorieten toevoegen.
  3. Plaats een vinkje naast de contactpersonen die u wilt toevoegen.
  4. Tik op de bevestigingsknop Het bevestigingspictogram.

Om mensen uit Favorieten te verwijderen, selecteert u Favorieten toevoegen en verwijdert u het vinkje naast hun naam.

U kunt de contactenlijst filteren, zodat alleen bepaalde typen contactpersonen of contactpersonen met een bepaalde status worden weergeven. Tik in uw contactenlijst op het pictogram Contactpersonen filteren om uw contactpersonen te filteren. Als u met Skype op de computer lijsten hebt gemaakt, worden deze hier ook weergegeven. Selecteer de gewenste lijst en u ziet in de contactenlijst alleen de contactpersonen die u aan deze lijst hebt toegevoegd.