Hoe stuur en ontvang ik foto's, video's en andere bestanden in Skype voor Android?

Met Skype voor Android-telefoons en -tablets kunt u gratis foto's, Mojis, video's en andere bestanden naar uw Skype-contactpersonen of naar een groep sturen*. U kunt ook bestanden ontvangen en opslaan.

*De mobiele provider kan extra telefoonkosten voor gegevensoverdracht in rekening brengen. Om extra kosten op een 3G- of 4G-netwerk te voorkomen, raden we u aan een WiFi-verbinding te gebruiken voor het verzenden van bestanden via Skype.

Bestanden verzenden

Skype is fantastisch om bestanden zoals foto's, Mojis, documenten of video's met uw Skype-vrienden te delen:

1. Meld u aan bij Skype.

2. Zoek de persoon of de groep waarmee u contact wilt opnemen op het tabblad Personen, zoek een bestaand gesprek in Recent of voer een zoekopdracht uit.

3. Selecteer de contactpersoon en tik op het pictogram in het tekstvak van datgene dat u wilt verzenden of de actie die u wilt uitvoeren:

A. Overschakelen naar uw eigen toetsenbord
B. Emoticon
C. Moji
D. Archief
E. Foto
F. Een nieuwe foto maken
G. Een videobericht opnemen
H. Locatie

1. Als u een bestand verzendt, selecteert u de toepassing die u wilt gebruiken om het bestand te zoeken of te maken (bijvoorbeeld een bestandsmanager of dictafoon).
  2. Als u op het bestand tikt, wordt het automatisch verzonden.

Raadpleeg voor meer informatie Bestanden delen in Skype.

Bestanden ontvangen

Als uw contactpersoon u iets stuurt, verschijnt dit in uw chat. Als u een bestand wilt bekijken, tikt u erop in het gespreksvenster. Het wordt dan geopend in de benodigde app. Skype wordt nog steeds op de achtergrond uitgevoerd.

U kunt alle soorten bestanden via Skype voor Android verzenden of ontvangen en u kunt alle soorten bestanden die u ontvangt weergeven, mits hiervoor de juiste software of apps zijn geïnstalleerd. Er zijn geen beperkingen wat betreft de grootte van het bestand dat u kunt verzenden. Als de persoon aan wie u het bestand stuurt voldoende vrije ruimte op de telefoon heeft, kan deze het bestand 30 dagen lang opslaan en bewaren.

Ga naar Bestanden delen in Skype voor meer informatie over tijds- en groottelimieten.