Help Android

Wegwijs worden in Skype voor Android

U hebt vanaf het hoofdscherm van Skype op uw Android-telefoon of -tablet toegang tot uw recente gesprekken, contactpersonen en belgeschiedenis. U kunt ook uw profielgegevens weergeven en wijzigen en hebt toegang tot andere functies.

Wegwijs worden in Skype op uw telefoon
Wegwijs worden in Skype op uw tablet

Wegwijs worden in Skype op uw telefoon

1. Menu: Tik hierop om naar uw profiel te gaan, waar u uw accountinformatie kunt bekijken, uw stemmingsbericht en status kunt wijzigen, uw Skype-instellingen kunt aanpassen en u zich kunt afmelden.

2. Recent: Zoek uw recente gesprekken, ontvangen berichten en bestanden.

3. Contactpersonen: Zoek al uw contactpersonen op, voeg nieuwe contactpersonen toe of voeg favorieten toe of verwijder ze.

4. Nummertoetsen: Recente gesprekken naar mobiele of vaste nummers. Hier vindt u ook de nummerkeuze waarmee u een mobiel of vast nummer kunt bellen.

5. Zoeken: Zoek uw contactpersonen of gesprekken op.

6. FAB-knop: Start een nieuw videobericht, audiogesprek, videogesprek of een nieuwe chat.

7. Profielafbeelding: Tik op de afbeelding om deze te wijzigen.

8. Status: Stel de status in op Onzichtbaar, zodat u voor uw contactpersonen offline lijkt te zijn.

9. Accountgegevens: Tik op de opties om meer Skypetegoed te kopen of om Skype-functies in te stellen.

10. Instellingen. Uw instellingen bekijken en wijzigen.

11. Gespreksvenster: Tik op de naam van een contactpersoon om het profiel te bekijken. Hier kunt u de gegevens bewerken door op de menuknop van het apparaat te tikken.

12. Tekstveld: Typ hier uw bericht. Schakel over naar uw eigen toetsenbord, voeg een emoticon of Moji in, verzend bestanden en foto's, neem een nieuwe foto, neem een videobericht op of deel uw locatie. Kies eerst of u berichten wilt verzenden via Skype of als een sms-bericht.

13. Videogesprek: Start een videogesprek met uw contactpersoon.

14. Audiogesprek: Bel uw vrienden op Skype of via hun mobiele of vaste nummer.

15. Menu: Tik hierop om uw chatopties te bekijken, plus opties voor het verzenden van foto's, bestanden, videoberichten of uw locatie.

Wegwijs worden in Skype op uw tablet

Functies voor multitasking - het tabletdesign maakt multitasking gemakkelijker dankzij meerdere deelvensters in liggende schermstand. Draai uw apparaat en u kunt berichten en bestanden verzenden en uw laatste gesprekken openen tijdens een video- of spraakoproep.

1. Menu: Tik hierop om naar uw profiel te gaan, waar u uw accountinformatie kunt bekijken, uw stemmingsbericht en status kunt wijzigen, uw Skype-instellingen kunt aanpassen en u zich kunt afmelden.

2. Recent: Zoek uw recente gesprekken, ontvangen berichten en bestanden.

3. Contactpersonen: Zoek al uw contactpersonen op, voeg nieuwe contactpersonen toe of voeg favorieten toe of verwijder ze.

4. Nummerkeuze: Recente gesprekken naar mobiele of vaste nummers. Hier vindt u ook de nummerkeuze waarmee u een mobiel of vast nummer kunt bellen.

5. Gespreksvenster: Tik op de naam van een contactpersoon om het profiel te bekijken. Van hieruit kunt u zijn contactgegevens bijwerken door op de menuknop van het apparaat te drukken.

6. Zoeken: Zoek uw contactpersonen of gesprekken op.

7. Videogesprek: Een videogesprek met uw contactpersoon starten.

8. Spraakoproep: Bel uw vrienden op Skype of via hun mobiele of vaste nummer.

9. Menu: Tik hierop om uw chatopties te bekijken, plus opties voor het verzenden van foto's, bestanden, videoberichten of uw locatie.

10. FAB-knop: Start een nieuw videobericht, audiogesprek, videogesprek of een nieuwe chat.

11. Tekstveld: Typ hier uw bericht. Schakel over naar uw eigen toetsenbord, voeg een emoticon of Moji in, verzend bestanden en foto's, neem een nieuwe foto, neem een videobericht op of deel uw locatie. Kies eerst of u berichten wilt verzenden via Skype of als een sms-bericht.

12. Profielafbeelding: Tik op de afbeelding om ze te wijzigen.

13. Status: Stel de status in op Onzichtbaar, zodat u voor uw contactpersonen offline lijkt te zijn.

14. Accountgegevens: Tik op de opties om meer tegoed te kopen of Skype-functies in te stellen.

15. Instellingen: Bekijk en wijzig uw instellingen.