Verbindingsproblemen oplossen (Windows-bureaublad)

Hebt u problemen met uw Skype-gesprekken? Waarschijnlijk is uw internetverbinding of die van uw gesprekspartner de boosdoener. Een slechte internetverbinding kan leiden tot slechte audio- en videokwaliteit, vertragingen en verbroken oproepen.

Als u wilt weten of een trage verbinding problemen veroorzaakt, controleert u tijdens een Skype-gesprek het pictogram voor de gesprekskwaliteit op de gespreksbalk (mogelijk moet u de muis bewegen om het te activeren).

U en uw gesprekspartner hebben beide een goede verbinding

Redelijke verbinding die goed genoeg is voor een telefoongesprek.

Slechte verbinding die te traag is voor een goed gesprek.

Als u een trage verbinding hebt, kunnen deze tips u helpen.

1. Verbeter uw signaal.
    Gebruik indien mogelijk een Ethernet-kabel om de computer rechtstreeks aan te sluiten op de modem of router. Als u een wifi-verbinding gebruikt, ga dan dichter naar de router toe voor een beter signaal.

2. Sluit andere programma's.
    Toepassingen om bestanden te delen, streaming van audio of video of zelfs een geopende webbrowser kunnen bandbreedte gebruiken. Als u deze sluit, maakt u bandbreedte vrij die Skype kan gebruiken. Als u Windows XP of hoger gebruikt, kunt u in Taakbeheer alles zien wat er op uw pc wordt uitgevoerd en welk percentage van de processor, het geheugen, de schijfruimte en het netwerk elk programma gebruikt.

3. Controleer uw snelheid.
    Voor een videogesprek van hoge kwaliteit moeten zowel u als uw gesprekspartner over voldoende bandbreedte beschikken. Voer online een snelheidstest uit (typ “speedtest“ in uw zoekmachine en kies een of meer van de bovenste resultaten) of vraag uw internetprovider om uw download- en uploadsnelheid voor u te testen. Controleer het resultaat ten opzichte van de snelheid die uw internetprovider zou moeten leveren. Als u vaak een trage internetverbinding hebt, vraag uw internetprovider dan om daar wat aan te doen.

4. Gebruik de nieuwste versie van Skype.
    Zorg ervoor dat u en de persoon die u belt de nieuwste versie van Skype gebruiken voor de beste prestaties. De nieuwste versie downloaden

5. Controleer uw firewallinstellingen.
    Een firewall blokkeert verkeer tussen internet en uw computer. Het is mogelijk dat uw firewall Skype blokkeert. U kunt uw firewallinstellingen wijzigen om Skype door te laten. Raadpleeg onze handleiding voor het bijwerken van uw firewall.

6. Werk uw hardware bij.
    Als uw computer, modem of router oud is, lijkt alles traag, zelfs bij een snelle verbinding. Het kan de moeite waard zijn om uw hardware te upgraden als niets anders helpt. Controleer of uw systeem voldoet aan de minimumvereisten voor het uitvoeren van Skype.

7. Vertel het uw gesprekspartner.
    Vergeet niet dat zelfs als alles in orde is aan uw kant, uw gesprekspartner mogelijk een probleem heeft met de verbinding. Vraag hem of haar om deze handleiding te bekijken.

Als u uw verbindingsproblemen hebt opgelost, maar u nog steeds problemen hebt met uw gesprekken, raadpleeg dan de volgende handleidingen:

Ik kan de andere persoon in het gesprek niet horen

De andere persoon kan mij niet horen

De video werkt niet of is van slechte kwaliteit