Help Android

Videoberichten verzenden en beheren met Skype voor Android

Met Skype voor Android-telefoons en -tablets kunt u nu op nog meer manieren contact houden met uw vrienden, door ze videoberichten te sturen. U kunt een korte video vastleggen, bewerken en naar uw contactpersonen sturen.

De volgende vragen en antwoorden helpen u bij het instellen van videoberichten in Skype voor Android:

Wat heb ik nodig om videoberichten te verzenden?

Als u videoberichten wilt verzenden, moet u Skype voor Android uitvoeren op een apparaat met een camera.

Hoe kan ik videoberichten opnemen en verzenden?

Het opnemen van videoberichten via Skype voor Android is eenvoudig:

1. Meld u aan bij Skype.
  2. Er zijn twee manieren om te beginnen met het opnemen van een videobericht.
    • Tik onder Recent op de zwevende actieknop .
    • Tik onder Contactpersonen op .
  3. Het opnamescherm wordt weergegeven. Tik op de rode opnameknop om de opname te starten.

Wanneer u begint met het opnemen van uw videobericht, wordt de knop wit.

Tik nogmaals op de knop om te stoppen met opnemen. U kunt maximaal drie minuten video opnemen.

Vóór of tijdens uw videobericht kunt u:
    • Tik op om te schakelen tussen de camera aan de voor- en achterkant.
    • Tik op om uw videobericht te annuleren.
    • Tik op om een leuk filter op uw videobericht toe te passen.
  4. Na de opname verschijnt het volgende scherm:

a) Tik op het pictogram Afspelen om het videobericht te bekijken.
    b) Als u tevreden bent met het videobericht, tikt u op de knop Verzenden.
    c) Als u het bericht nog een keer wilt opnemen, tikt u op het prullenbakpictogram en selecteert u Opnieuw opnemen of Videobericht annuleren.
  5. Wanneer u uw videobericht verzendt, verschijnt het in het chatvenster. Als u het videobericht in het chatvenster wilt weergeven, tikt u op het pictogram Afspelen.

Kan ik een videobericht verzenden naar een groep?

Ja. Als u een videobericht wilt sturen naar een groep die al bestaat, selecteert u die groep in Recent en volgt u dezelfde stappen als hierboven beschreven om uw videobericht te versturen. Als u hulp nodig hebt bij het maken van een groep, gaat u naar Hoe start ik een groepsgesprek?.

Kan ik een videobericht verzenden naar een vriend die offline is?

Ja, volg gewoon de hierboven beschreven stappen. Wanneer uw contactpersoon zich bij Skype aanmeldt, verschijnt uw videobericht bij de recente gesprekken.

Hoe kan ik ontvangen videoberichten bekijken?

U vindt alle videoberichten die u hebt ontvangen in Recent. Tik op het gesprek dat is gemarkeerd als een ontvangen videobericht. Er wordt een chatvenster geopend. Tik op de miniatuur van het videobericht om het af te spelen.

Als u een videobericht hebt opgeslagen, kunt u het vinden in de fotogalerie van uw apparaat.

Hoe kan ik videoberichten bewaren?

Hebt u een gedenkwaardig videobericht opgenomen of ontvangen dat u voor altijd wilt bewaren? Als u het videobericht wilt opslaan, houdt u de video aangetikt en selecteert u Opslaan in galerij.

Hoe verwijder ik mijn videoberichten?

U kunt een videobericht verwijderen nadat u het hebt verzonden. U kunt de volgende acties alleen uitvoeren tijdens een actief gesprek:

Een videobericht verwijderen:

1. Houd het videobericht dat u wilt verwijderen aangetikt.
  2. Selecteer Verwijderen.

3. Hiermee verwijdert u het videobericht uit het gesprek. Nadat het videobericht is verwijderd verschijnt er een bevestiging: Dit bericht is verwijderd.

Waarom ontvang ik "Dit videobericht is niet langer beschikbaar"?

Hebt u een bericht "Dit videobericht is niet lange beschikbaar" ontvangen toen u probeerde om een videobericht te bekijken of op te slaan? Dat komt omdat legacy (oudere) videoberichten niet meer kunnen worden bekeken of opgeslagen.

Om te voorkomen dat u berichten verliest die u wilt bewaren, raden we aan om deze zo snel mogelijk op te slaan.