Wat is de webinvoegtoepassing van Skype en hoe installeer ik die?

Met de webinvoegtoepassing van Skype kunt u met uw Skype-contacten gratis Skype-gesprekken voeren en bellen met vaste en mobiele nummers in Skype voor Web, Outlook.com, Office 365, Slack of een andere Skype-toepassing in uw webbrowser.

Met de web-plug-in van Skype kunt u met één of meerdere personen audio- en videogesprekken voeren. We zijn echter gestart met gesprekken zonder plugin op Skype. Zo kunt u dit alles doen zonder een plug-in of app te hoeven downloaden of installeren. Deze functie is in preview en momenteel enkel beschikbaar op Skype voor Web, Skype op Outlook.com en Skype op OneDrive.com als u Microsoft's Edge-browser gebruikt.

Voor de volgende gespreksscenario's is geen plug-in meer nodig:

• Alle een-op-een-groepsgesprekken in Skype van en naar Edge-browsers.
  • Alle Skype één-op-één-gesprekken vanuit Edge - Skype voor Windows 7.27 of later, of Skype voor Mac 7.19 of later is vereist.

De webinvoegtoepassing van Skype werkt in de volgende browsers:

Op Windows Desktop: Internet Explorer 9 en hoger, Firefox en Chrome.

Op Mac OS: Safari, Firefox en Chrome.

Als u verschillende webbrowsers gebruikt op uw computer, dan hoeft u de webinvoegtoepassing van Skype er maar in één te installeren, waarna die ook beschikbaar is in andere ondersteunde browsers.

Als door uw browser geen invoegtoepassingen worden ondersteund of als u de webinvoegtoepassing om welke reden dan ook niet kunt installeren, kunt u nog steeds chatberichten verzenden aan uw Skype-contacten met Skype voor Web. De opties voor audio- en video-gesprekken van Skype zijn echter niet beschikbaar.

De webinvoegtoepassing van Skype wordt niet ondersteund op Windows RT, Linux en Chromebooks.

Er zijn twee gemakkelijke manieren om de webinvoegtoepassing van Skype te installeren. Als u Skype voor Web voor het eerst opent, wordt u het volgende gevraagd:

Of als u voor het eerst de Skype-toepassing opent op Outlook.com, Slack of Office 365 of een Skype-gesprek ontvangt, wordt u gevraagd de invoegtoepassing te installeren:

De webinvoegtoepassing van Skype installeren:

1. Selecteer Uitvoeren.
  2. Klik op Toestaan om het uitvoeren van de webinvoegtoepassing van Skype toe te staan.
  3. U kunt nu gratis Skype-gesprekken voeren

U ontvangt de boodschap Installatie is voltooid. Klik op Sluiten en u kunt beginnen met gratis bellen en chatten via Skype.

Als u vanuit Skype naar een contactpersoon belt die Skype in de webbrowser gebruikt, moet die contactpersoon om uw gesprek te kunnen ontvangen eerst het installatieproces van de webinvoegtoepassing van Skype voltooien, als de contactpersoon dat nog niet heeft gedaan.

Als de installatie van de webinvoegtoepassing van Skype langer dan een minuut duurt, kan uw oproep beëindigd worden. Als dit gebeurt, belt u eenvoudig opnieuw om uw contactpersoon de installatie van de webinvoegtoepassing te laten voltooien.