Wat is de webinvoegtoepassing van Skype en hoe installeer ik die?

Terug naar zoekresultaten

Met de webinvoegtoepassing van Skype kunt u gratis Skype-gesprekken met uw Skype-contacten voeren en bellen met vaste en mobiele nummers in Skype voor Web, Outlook.com, Office 365 of een andere Skype-toepassing in uw webbrowser.

Met de webinvoegtoepassing van Skype kunt u met een of meerdere personen audio- en videogesprekken voeren. We zijn echter gestart met gesprekken zonder invoegtoepassing op Skype. Zo kunt u dit alles doen zonder een invoegtoepassing of app te hoeven downloaden of installeren. Deze functie is in preview en momenteel enkel beschikbaar op Skype voor Web, Skype op Outlook.com en Skype op OneDrive.com als u Microsoft's Edge-browser gebruikt.

Voor de volgende gespreksscenario's is geen plug-in meer nodig:

• Alle privégroepsgesprekken in Skype van en naar Edge-browsers.
    • Alle privégesprekken in Skype vanuit Edge – Skype voor Windows 7.17 of later, of Skype voor Mac 7.19 of later is vereist.

Als u met Skype audio- en videogesprekken wilt voeren met uw contactpersonen in Outlook.com, moet u eerst de webinvoegtoepassing van Skype installeren. Dit gebeurt automatisch als u de eerste keer een audio- of videogesprek voert.

De webinvoegtoepassing van Skype werkt in de volgende browsers:

Op Windows desktop: Chrome en Edge.
    Op Mac OS: Chrome.

Als u het bericht “Audio- en videogesprekken worden niet ondersteund in uw browser” ziet, moet u controleren of u Chrome of Edge gebruikt.

Belangrijk: Als door uw browser geen webinvoegtoepassingen worden ondersteund, kunt u chatberichten sturen naar uw contacten in Outlook.com, maar zijn de opties voor audio- en videogesprekken van Skype niet beschikbaar. U kunt wel audio- en videogesprekken voeren via Skype met behulp van de Skype-app.

De webinvoegtoepassing van Skype wordt niet ondersteund op Linux en Chromebooks. Meer informatie over het installeren van de webinvoegtoepassing van Skype.

Er zijn twee gemakkelijke manieren om de webinvoegtoepassing van Skype te installeren. Als u Skype voor Web voor het eerst opent, wordt u het volgende gevraagd:

Of als u voor het eerst de Skype-toepassing opent op Outlook.com of Office 365 of een Skype-gesprek ontvangt, wordt u gevraagd de invoegtoepassing te installeren:

De webinvoegtoepassing van Skype installeren:

1. Selecteer Uitvoeren.
    2. Klik op Toestaan om het uitvoeren van de webinvoegtoepassing van Skype toe te staan.
    3. U kunt nu gratis Skype-gesprekken voeren

U ontvangt de boodschap Installatie is voltooid. Klik op Sluiten en u kunt beginnen met gratis bellen en chatten via Skype.

Als u vanuit Skype naar een contactpersoon belt die Skype in de webbrowser gebruikt, moet die contactpersoon om uw gesprek te kunnen ontvangen eerst het installatieproces van de webinvoegtoepassing van Skype voltooien, als de contactpersoon dat nog niet heeft gedaan.

Als de installatie van de webinvoegtoepassing van Skype langer dan een minuut duurt, kan uw oproep beëindigd worden. Als dit gebeurt, belt u eenvoudig opnieuw om uw contactpersoon de installatie van de webinvoegtoepassing te laten voltooien.