Hoe maak en verzend ik logboekbestanden?

Een medewerker van de klantenservice van Skype kan u vragen om logboekbestanden te maken en te versturen om problemen op te lossen die u ondervindt tijdens het gebruik van Skype.

Logboekbestanden zijn versleuteld, zodat ze alleen voor Skype-ondersteuning toegankelijk zijn. Ze slaan bepaalde persoonlijke gegevens op in overeenstemming met ons Skype privacybeleid, maar ze bevatten geen gegevens zoals chatgesprekken, audio- of videoberichten.

Als logboekregistratie is ingeschakeld in Skype, moet u zeker weten dat u de meest recente versie van Skype gebruikt.

Logboekregistratie inschakelen:

1. Skype verlaten.
    2. Registerbestanden met betrekking tot logboeken downloaden en uitpakken:
    3. Klik met de rechtermuisknop op het zipbestand en selecteer Alles uitpakken. Klik op OK om het bestand uit te pakken en ga vervolgens naar de map waar u de opdrachtbestanden met betrekking tot logboekregistratie hebt uitgepakt.
    4. Voer logging-on.reg uit om de registersleutel voor de logboeken van Skype in te stellen.
    5. Start Skype opnieuw en repliceer het probleem.

Om logboekbestanden te verzenden:

Skype maakt logboekbestanden in de map application data. De locatie van deze map verschilt afhankelijk van de Windows-versie die u gebruikt. Open Verkenner en typ %appdata% in de adresbalk om het te vinden.

De naamsindeling voor het logboekbestand is debug-<jjjjmmdd>-.log

Verstuur uw logbestanden naar ons op advies van de klantenservice van Skype.

Hebt u problemen met de installatie?

Het installatieprogramma van Skype voor Windows-bureaublad maakt ook een logboekbestand dat specifiek hoort bij de installatie en dat u kunt bijvoegen als u problemen met de installatie wilt melden. Voer het installatieprogramma uit met logboekregistratie ingeschakeld:

• Ga naar de map met de uitvoerbestanden voor installatie.
    • Voer het installatieprogramma uit met vermelding van de inlogoptie SkypeSetup.exe /log

Het installatieprogramma creëert een logboekbestand met de naam ‘install-.log’ in de huidige map, met de tijdstempel die de start van de installatie vermeld.

DirectX Diagnostics

Het diagnostische hulpprogramma DirectX Diagnostics maakt een overzicht van de hardware-configuratie van uw systeem en de versies van apparaatstuurprogramma's. Deze informatie is vaak nuttig bij het diagnosticeren van ernstige problemen met geluid/video. Een DirectX Diagnostics-bestand maken:

1. Druk tegelijkertijd op de Windows-toets en de R-toets op het toetsenbord.
    2. Type dxdiag in het venster Uitvoeren en druk op Enter.
    3. Klik op Alle gegevens opslaan....
    4. Selecteer in het dialoogvenster Opslaan als de locatie waar u het bestand wilt opslaan en klik op Opslaan.

Logboekregistratie uitschakelen

1. Sluit Skype af.
    2. Ga naar de map waar u de logboekbestand gerelateerde bestanden hebt uitgepakt.
    3. Voer logging-off.reg uit om de registersleutel voor de logboeken van Skype te wissen.
    4. Start Skype.

Logboekregistratie inschakelen

1. Sluit Skype af.
    2. Ga naar de gegevensmap van de Skype-toepassing: ~/.Skype/
    3. Maak een map met de naam Logs.
    4. Start Skype opnieuw.

Logboekbestanden verzamelen en indienen

Herhaal uw probleem. Skype maakt het logboekbestand in ~/.Skype/Logs en geeft het de naam 'skype_'.

Verstuur uw logbestanden naar ons op advies van de klantenservice van Skype.

Logboekregistratie uitschakelen

1. Sluit Skype af.
    2. Ga naar de gegevensmap van de Skype-toepassing: ~/.Skype/
    3. Verplaats eventuele bestaande logboekbestanden naar een andere map.
    4. Verwijder de map Logs met de inhoud ervan.
    5. Start Skype opnieuw.
    1. Download en installeer de Skype First Aid Tool. Door ervoor te kiezen om dit hulpprogramma te downloaden en uit te voeren, gaat u akkoord met de bijbehorende Licentieovereenkomst voor eindgebruikers.
    2. Schakel logboekregistratie in door het selectievakje Actieve Skype-logboeken in Skype First Aid te markeren:

3. Start Skype opnieuw om het inlogproces te activeren.
    4. Herhaal uw probleem en sluit Skype vervolgens af.
    5. Druk op de knop 'Rapportarchief bugs genereren' in het Skype First Aid-venster.
    6. Verstuur uw logbestanden naar ons op advies van de klantenservice van Skype.
    1. Installeer de Xbox Insider Hub app.
    2. Start de Skype-app.
    3. Klik op de menuknop xbox one controllermenuknop, selecteer Instellingen en schakel vervolgens Logboekregistratie in.
    4. Sluit de Skype-app en start deze opnieuw.
    5. Houd de knop Xbox Nexus bovenop de controller ingedrukt om het aan/uit-menu te openen en selecteer Een probleem melden.

Als u nog steeds problemen ondervindt, kunt u uw vraag ook in onze Community stellen.