Waarom vraagt Skype om toestemming voor het gebruik van mijn camera, microfoon of contactpersonen op mijn iOS-apparaat?

Als u voor het eerst wilt Skypen op uw iPhone of iPad, moet u Skype toestemming geven om de microfoon te gebruiken (zie onder). Als u een videogesprek voert, uw profielafbeelding wijzigt, een foto deelt of een videobericht verstuurt, zal Skype toestemming vragen voor het gebruik van uw camera. Skype vraagt mogelijk ook toestemming voor toegang tot uw foto's (als u een foto deelt of uw profielafbeelding wijzigt), contactpersonen (voor aanbevolen of automatisch toegevoegde Skype-contacten) of uw locatie (voor het delen van uw locatie in een chatbericht).

Als u Niet toestaan hebt geselecteerd bij een van deze verzoeken om toestemming, kunt u de handeling die u gestart had niet voltooien. Als u bijvoorbeeld op Niet toestaan hebt getikt toen Skype vroeg om toestemming de microfoon te gebruiken, ziet u elke keer als er een oproep binnenkomt de onderstaande melding:

'Geef de microfoon toestemming in apparaatinstellingen zodat Beth Davies u kan horen.' melding weergegeven nadat u probeert te bellen.

Om dergelijke problemen met toestemmingen op te lossen, moet u uw privacy-instellingen wijzigen:

1. Tik in het startscherm van uw apparaat op Instellingen.

2. Blader naar beneden en tik op Skype.
  3. Hier ziet u een lijst met onderdelen waartoe Skype toegang kan hebben. Schakel het onderdeel in door te tikken op de schuifregelaar (zodat de schuifregelaar groen wordt).
Screenshot van iOS 7-scherm met de schuifregelaar naast Skype waarop u moet tikken om uw microfoon met Skype te kunnen gebruiken