Wat is de cloud?

De wereld verandert – apparaten zijn nu kleiner en mobiel en mensen gebruiken Skype op diverse apparaten overal ter wereld. Door deze verschuiving zijn we van een P2P-architectuur (Peer-to-Peer) voor gesprekken, berichten en delen overgestapt naar een op de cloud gebaseerd systeem. Dit is de grootste architectuurwijziging in de geschiedenis van Skype en we brengen voortdurend verbeteringen aan, zodat alles 'gewoon werkt', waar u ook bent en welk apparaat u ook gebruikt. De beste manier om het meeste uit Skype te halen is zo snel mogelijk bij te werken naar de nieuwste versie.

Nieuwe functies

Wellicht hebt u sommige voordelen van het systeem in de cloud al opgemerkt terwijl we bezig zijn met de implementatie, zoals videoboodschappen die u op elk moment en waar u ook bent kunt bekijken, zodat u contact kunt houden met de mensen die belangrijk zijn in uw leven, ook als u niet gelijktijdig online bent.

Hebt u opgemerkt dat u nu verbinding met Skype kunt maken vanuit Outlook.com zonder uw browser te verlaten? Want dat is een ander voordeel van het cloudsysteem dat we momenteel implementeren. Maar dit zijn niet de enige nieuwe functies die we introduceren.

Registratie en accountbeveiliging

Uw privacy is bijzonder belangrijk voor ons en we hebben daarom sinds de release van Skype voor Windows 8 veel onderzoek gedaan naar het verbeteren van het registratieproces en accountbeveiliging. We hebben ons geconcentreerd op de registratie- en aanmeldingsprocedures en verbeterde beveiliging. U kunt nu uw Microsoft-account gebruiken in al onze Skype-clients, waardoor u minder problemen hebt als u uw aanmeldingsgegevens vergeet of kwijtraakt en we u kunnen helpen om uw account te herstellen. Met een Microsoft-account kunt u ook gebruikmaken van geweldige functies zoals tweestapsverificatie, waardoor uw Skype-account veiliger is dan ooit. We willen Skype ook mogelijk maken voor nieuwe platforms, zoals Xbox, en met een Microsoft-account is het eenvoudig om te communiceren met de groeiende Microsoft-accountcommunity van meer dan 700 miljoen gebruikers (die slechts voor één account aanmeldingsgegevens hoeven te onthouden).

In onze cloud kunnen we u ook beschermen tegen schadelijke aanvallen, spam en fraude, dankzij de antispam- en antimalwarefilters die ook gebruikt worden in andere cloudproducten van Microsoft voor berichten en e-mail.

Chatten met Skype

Omdat Skype-gebruikers elke maand miljarden chatberichten versturen, hebben we veel geïnvesteerd in het verbeteren van de prestaties en de kwaliteit van chats. Met de nieuwe cloudarchitectuur is het mogelijk om chatberichten in een wachtrij op te slaan en ook te bezorgen als uw vrienden offline zijn, zodat u 'altijd bereikbaar' bent voor de mensen die belangrijk zijn in uw leven. Met Windows Mobile kunt u ook meldingen voor nieuwe berichten ontvangen als Skype niet is gestart.

Door het nieuwe cloudsysteem kan Skype uw berichten ook synchroniseren met al uw apparaten die met Skype verbonden zijn, zodat u op het werk, thuis en onderweg de meest recente status van al uw chats kunt zien.

Skype-naar-Skype-gesprekken

De cloud zorgt ook voor betere Skype-naar-Skype-gesprekken. Op uw mobiele apparaten kan Skype nu in de slaapstand worden gezet tot u Skype activeert (waardoor de batterij wordt gespaard) door middel van pushmeldingen. Dit is een functie die u waarschijnlijk kent van veel andere mobiele apps, zoals weer-apps, e-mail en nieuwsdiensten. Om een pushmelding te verzenden naar een 'slapende' Skype-app, worden in de cloud gegevens opgehaald van de aanroepende app (Skypenaam en IP-adres van de partijen, plus de tijd en de datum). Wanneer we de pushmelding verzenden, verzamelen we informatie over het gesprek (Skypenamen, IP-adressen, tijdstip en duur van het gesprek en of het gesprek gelukt is) en slaan deze op. Als u niet bij uw apparaat bent, worden uw gemiste Skype-gesprekken gesynchroniseerd met al uw apparaten, zodat u nooit belangrijke berichten mist.

Via onze cloud kunnen we nieuwe belfuncties aanbieden zoals inkomende gesprekken beantwoorden vanop het vergrendelde scherm van Windows 8.1 met vrije keuze van audio, video of een bericht. De beste manier om het meeste te halen uit Skype is zo snel mogelijk bij te werken naar de nieuwste versie.

Door al deze verbeteringen en de verbeterde kwaliteit en betrouwbaarheid van Skype-naar-Skype-gesprekken kunnen we uw ervaring met Skype verbeteren, maar kunnen we ook de vernieuwende functies introduceren die u van Skype verwacht. We nemen de beveiliging van uw gegevens zeer serieus en de gegevens die we verzamelen voor deze nieuwe functies, worden beveiligd door krachtige technische, administratieve en fysieke beveiligingsfuncties. Om uw privacy te beschermen slaan we slechts gedeeltelijke IP-adressen op en voeren we een hashfunctie uit op de Skypenamen die we opslaan.