Waarom krijg ik een onherstelbare fout (KERNEL32.dll) als ik probeer Skype te starten?

Terug naar zoekresultaten

Als u de meest recente versies van Skype op Windows XP probeert te starten, kan er een foutmelding komen die lijkt op de volgende: 'Ophalen proc-adres voor GetLogicalProcessorInformation (KERNEL32.dll) is mislukt'. U kunt deze foutmelding krijgen als u niet het meest recente servicepack (SP3) voor Windows XP van Microsoft gebruikt.

Om deze fout op te lossen, moet u SP3 voor Windows XP downloaden.

De eenvoudigste manier om SP3 te downloaden is door het inschakelen van automatische updates in Windows.

U kunt ook op de website van Windows de functie Windows Update gebruiken om SP3 te installeren.

Nadat u Windows XP hebt bijgewerkt naar SP3, kunt u Skype weer normaal starten.

Opmerking: als u de 64-bits versie van Windows XP gebruikt, is er geen SP3; SP2 is het meest recente servicepack voor de 64-bits versie van Windows XP. De procedure voor het bijwerken naar SP2 is hetzelfde als hierboven beschreven.