Hoe beheer ik mijn privacy-instellingen in Skype voor Windows Desktop?

Met de privacy-instellingen van Skype stelt u in wie contact met u mag opnemen op Skype; de instellingen helpen u ook bij het beheer van uw gespreksgeschiedenis. U kunt de privacy-instellingen wijzigen om te voorkomen dat u lastig wordt gevallen met storende oproepen en spam, en u kunt contactpersonen die u lastvallen blokkeren en melden.

Meer informatie over uw online privacy en beveiliging.

Bepalen wie er via Skype contact met u kan opnemen

Als u Skype voor het eerst downloadt, kunnen standaard alleen de mensen in uw contactenlijst uw profielafbeelding zien of hun scherm en video met u delen, maar iedereen die u zoekt kan u bellen of een chatbericht sturen. U kunt deze instellingen op elk gewenst moment wijzigen.

Privacy-instellingen wijzigen:

1

Klik in het Skype-menu op Skype> Privacy....

De optie Privacy in het vervolgmenu onder Skype.

Het venster Privacy-instellingen wordt weergegeven.

2

Stel in wie een Skype-naar-Skype-gesprek met u mag voeren.

Kies onder Privacy-instellingen de optie iedereen of personen alleen in mijn contactpersonen.

De opties Iedereen mag contact met me opnemen en Alleen mijn contactpersonen mogen contact met me opnemen onder Privacy-instellingen.

3

Stel in welke personen u een video mogen sturen en hun scherm met u mogen delen

Kies onder Automatisch video ontvangen van en scherm delen met (direct onder het gebied Gesprekken accepteren van) de optie iedereen, alleen mijn contactpersonen, of niemand.

Het venster Privacy-instellingen met opties over het ontvangen van video.

5

Stel in van wie u chatberichten kunt ontvangen.

Kies onder Chatberichten accepteren van (direct onder het gebied Automatisch video ontvangen van en scherm delen met) de optie iedereen of alleen mijn contactpersonen.

Venster Privacy-instellingen met chatopties

6 Markeer het selectievakje Gerichte Microsoft-advertenties toestaan, inclusief gebruik van leeftijd en geslacht uit Skype profiel als u uw profielgegeven wilt delen met adverteerders.

De opties Skype browsercookies accepteren en Gerichte Microsoft-advertenties toestaan, inclusief gebruik van leeftijd en geslacht uit Skype profiel.

Meer informatie over wie uw profielgegevens mag zien.

Gespreksgeschiedenis beheren

Uw gespreksgeschiedenis wordt 30 dagen bewaard in de Skype-cloud, maar u kunt zelf instellen hoe lang u de gesprekken op uw computer bewaart, of u kunt alles verwijderen.

Geschiedenisinstellingen wijzigen:

1

Klik in het Skype-menu op Skype > Privacy…

2

Klik onder Geschiedenis bewaren, op de vervolgkeuzelijst en selecteer hoe lang u de geschiedenis wilt bewaren.

Kies uit altijd, 3 maanden, 1 maand, 2 weken of geen historie.

Privacy-instellingen met opties voor het bewaren van de gespreksgeschiedenis

Als u uw gespreksgeschiedenis wilt verwijderen, klikt u op Historie verwijderen. Hiermee verwijdert u de complete geschiedenis van uw apparaat, inclusief chatberichten, Skype-gesprekken, voicemails, verzonden en ontvangen bestanden.

Belangrijk: Het verwijderen van uw gespreksgeschiedenis kan niet worden hersteld.

Contactpersonen blokkeren

U kunt gemakkelijk een contactpersoon blokkeren door te verhinderen dat deze u belt, chatberichten stuurt of uw status kan zien. Dit werkt zo:

1

Klik in Skype in het tabblad Contactpersonen met de rechtermuisknop op de contactpersoon die u wilt blokkeren en selecteer Deze persoon blokkeren…

Het optie Deze persoon blokkeren in het menu na het selecteren van de contactpersoon die u wilt blokkeren.

2

Markeer het selectievakje Verwijderen uit uw contactpersonen.

3

Markeer het selectievakje Misbruik melden om aan Skype door te geven dat een contactpersoon u overlast bezorgt.

Het dialoogvenster Deze persoon blokkeren met de opties Misbruik melden en Blokkeren.

4

Klik op Blokkeren. De contactpersoon wordt verwijderd uit uw lijst met contactpersonen en kan niet opnieuw contact met u opnemen.

Contactpersonen deblokkeren

U kunt gemakkelijk een contactpersoon weer deblokkeren, zodat deze u weer kan bellen, chatberichten naar u sturen en uw status zien:

1

Klik in het Skype-menu op Skype> Privacy…

2

Klik op Geblokkeerde personen.

Het venster Privacy-instellingen met geblokkeerde contactpersonen.

3

In het vak Geblokkeerde personen klikt u op de contactpersoon die u wilt deblokkeren en vervolgens op Deze persoon deblokkeren.

Het venster Privacy-instellingen met de knop Deze persoon deblokkeren.

De contactpersoon wordt weer toegevoegd aan uw lijst met contactpersonen en kan weer contact met u opnemen.

Meer informatie over het beheren van contactpersonen in Skype voor Windows desktop.

Ga voor meer informatie over online beveiliging, veiligheid en privacy naar ons Beveiligingscentrum.