Welke poorten moeten geopend zijn voor het gebruik van Skype voor Windows Desktop?

Om correct te kunnen functioneren vereist Skype onbeperkte uitgaande TCP-toegang tot:

• alle doelpoorten hoger dan 1024 (aanbevolen)

of

• poorten 80 en 443

Als uw firewall de toegang voor deze poorten beperkt, moet u de firewallinstellingen bijwerken voordat u Skype kunt gebruiken.

Bij de installatie van Skype wordt een willekeurige poort hoger dan 1024 gekozen voor inkomende verbindingen. U kunt een andere poort voor inkomende verbindingen voor Skype instellen, als u dat wilt, maar dan moet u de alternatieve poort wel handmatig openen.

Meer informatie over het handmatig openen van een poort in Windows XP; Windows Vista en Windows 7 en Windows 8 (onder de rubriek Poorten openen in Windows Firewall).

Als de gekozen poort voor inkomende verbindingen niet meer beschikbaar is, worden standaard de poorten 80 en 443 gebruikt als alternatieven. Als een andere toepassing (zoals Apache HTTP Server of IIS) deze poorten gebruikt, kunt u deze toepassing configureren om andere poorten te gebruiken of u kunt Skype configureren om deze poorten niet te gebruiken.

De poorten die Skype voor inkomende verbindingen gebruikt configureren:

1. Klik in Skype op de menubalk op Extra> Instellingen.
  2. Klik onder Geavanceerd op Verbinding.

3. Voer de poort in die u voor Skype wilt gebruiken voor inkomende verbindingen.
  4. Kies of u de poorten 80 en 443 als alternatieven voor binnenkomende verbindingen wilt gebruiken.

Als deze poorten worden gebruikt door een andere toepassing (zoals Apache HTTP Server of IIS), is het mogelijk dat Skype niet goed werkt. Schakel dit vakje uit of configureer de andere toepassing om andere poorten te gebruiken. Als u de andere toepassing wilt configureren, neemt u contact op met de ontwikkelaar van de toepassing.

5. Klik op Opslaan.

Verbinding maken met Skype via een proxyserver? Deze tips kunnen helpen.