Waarom vraagt de computer mij of ik iets van Skype wil downloaden?

U wilt misschien content downloaden om uit te voeren met Skype, zoals apparaatstuurprogramma's voor een webcam. Wanneer u dit doet, wordt er misschien een pop-upvenster weergegeven waarin u wordt gevraagd of een apparaat, programma of dienst van derden op de computer mag worden uitgevoerd. U moet bevestigen dat u deze software op de computer wilt uitvoeren, meestal door te klikken in een venster dat op het scherm verschijnt.

Een apparaat, programma of dienst van derden heeft ten minste één bestand dat of toepassing die geen onderdeel uitmaakt van de Skype-software en ook niet wordt goedgekeurd door Skype, maar Skype wel gebruikt om bepaalde functies uit te voeren.

U moet zich er ook van bewust zijn dat er externe programma's kunnen worden gebruikt om virussen, spyware en andere ongewenste programma's naar uw computer te verzenden. Voordat u software van derden opent, moet u daarom verifiëren dat deze van een vertrouwde bron afkomstig is. Zelfs als het apparaat of de software van derden teksten of geluiden doorstuurt of weergeeft die afkomstig zijn van Skype, moet u er rekening mee houden dat die teksten of geluiden misschien niet gecodeerd zijn zodra ze geen onderdeel meer uitmaken van de Skype-toepassing.

Sta alleen toe dat een programma van derden toegang tot Skype verkrijgt als u weet waarom het programma u vraagt een verbinding met Skype te maken, of als u weet dat het programma betrouwbaar is.

Ga voor meer informatie over online veiligheid naar ons Beveiligingscentrum.