Waarom vraagt mijn computer me of ik iets wil downloaden van Skype?

Terug naar zoekresultaten
    Het is mogelijk dat u content wilt downloaden om in combinatie met Skype te gebruiken, zoals stuurprogramma’s voor apparaten als webcams. Wanneer u dit doet, ziet u mogelijk een pop-upvenster waarin u wordt gewaarschuwd dat een apparaat, programma of service van een derde partij toestemming vraagt om op uw computer te worden uitgevoerd. U moet bevestigen dat u wilt dat deze software op uw computer wordt uitgevoerd, meestal door in een venster te klikken dat op het scherm verschijnt.

Een apparaat, programma of dienst van derden bevat ten minste één bestand dat of toepassing die geen deel uitmaakt van de Skype-software en niet door Skype wordt ondersteund, maar die of dat Skype gebruikt om bepaalde functies uit te voeren.

U dient zich er ook van bewust te zijn dat externe programma's kunnen worden gebruikt om virussen, spyware en andere ongewenste programma's op uw computer over te brengen. Daarom moet u, voordat u software van derden start, controleren of deze afkomstig is van een betrouwbare bron. Zelfs als het apparaat of de software van derden tekst of geluid doorstuurt of weergeeft die afkomstig is van Skype, dient u er rekening mee te houden dat die tekst of dat geluid mogelijk niet langer versleuteld wordt zodra de tekst of het geluid niet langer deel uitmaakt van de Skype-toepassing.

Geef een programma van een derde partij alleen toestemming om Skype gebruiken als u weet waarom het programma verbinding met Skype vraagt, of als u weet dat het programma betrouwbaar is.

Ga naar ons Beveiligingscentrum voor meer informatie over veiligheid online.