Help Linux

Hoe bel ik iemand die ook Skype gebruikt met Skype voor Linux?

U kunt gratis iemand anders op Skype bellen, waar ook ter wereld.

U moet eerst uw vrienden op Skype zoeken en toevoegen aan uw lijst met contactpersonen. Nadat u vrienden hebt toegevoegd, kunt u ze gemakkelijk bellen.

Iemand in uw lijst met contactpersonen bellen

1

Zoek in Skype de persoon die u wilt bellen.

Als u heel veel contactpersonen hebt, kunt u in het zoekvak een naam typen om te zoeken.

2

Klik op de contactpersoon.

Klik op de contactpersoon

Als de contactpersoon een van deze statuspictogrammen naast zijn naam heeft staan, betekent het dat hij ook Skype gebruikt, dus kunt u gratis bellen.

Skype-statuspictogrammen

Als u een van deze pictogrammen ziet bij een contactpersoon, heeft deze een mobiel of vast nummer en hebt u wat Skypetegoed of een abonnement nodig om te bellen.

Skype-statuspictogrammen

3

Klik op de beltoets.

Klik op de beltoets.

4

Wanneer de andere persoon de oproep beantwoordt, wordt het gespreksvenster geopend:

Gespreksvenster

5

Als u het gesprek wilt beëindigen, klikt u op de rode knop Gesprek beëindigen.

Gesprek beëindigen

Nuttige dingen die u bij een Skype-gesprek kunt doen

Tijdens het gesprek kunt u het volgende doen:

Het chatvenster weergevenHet chatvenster weergeven, zodat u chatberichten kunt verzenden en ontvangen.

Schakel video in voor videobellenVideo inschakelen om het gesprek voort te zetten als een videogesprek.

Microfoon dempenHet geluid van de microfoon dempen, zodat de andere persoon u niet kan horen.

Personen toevoegenPersonen toevoegen, bestanden verzenden, contactpersonen verzenden of uw scherm delen.

Gesprek beëindigenHet gesprek beëindigen.

Overschakelen naar volledig schermOverschakelen naar volledig scherm.

Ziet u geen menu, dan moet u met de muisaanwijzer boven het gespreksvenster blijven; het menu verschijnt dan in beeld.