Help Linux

Kan ik telefonisch vergaderen met Skype voor Linux?

Skype voor Linux-gebruikers kunnen telefonische vergaderingen hosten. U kunt een groep bellen of anderen toevoegen aan een gesprek dat al bezig is. Een telefonische vergadering kan uit maximaal 25 personen bestaan. Lees meer over het accepteren van een binnenkomend gesprek in de groep.

Een groep om te bellen maken

Als u een groep wilt bellen, moet u die groep eerst maken (als u dit nog niet hebt gedaan).

1. Meld u aan bij Skype.
  2. Selecteer in de lijst Contactpersonen de eerste persoon die u wilt bellen. Klik op de persoon om deze te selecteren. De persoon wordt gemarkeerd en zijn profiel wordt weergegeven.
  3. Herhaal deze procedure voor alle personen die u wilt bellen. Als u iemand selecteert die u niet wilt bellen, klikt u opnieuw op die persoon om de selectie ongedaan te maken. Met Ctrl-klik selecteert u meerdere mensen).
  4. Klik met de rechtermuisknop op een van de geselecteerde contactpersonen en klik op Telefonische vergadering met geselecteerde contactpersonen starten.

Een groep die al bestaat bellen

Als u een groep wilt bellen die al bestaat, klikt u op de groep die u wilt bellen. Klik dan in het gespreksvenster op de knop . U moet bevestigen dat u de beschikbare leden van de groep wilt bellen (alleen leden met de status Online worden gebeld):

Andere personen toevoegen aan een bestaand gesprek:

1. Klik in de lijst van contactpersonen met de rechtermuisknop op de persoon die u wilt toevoegen.
  2. Klik op Uitnodigen om aan een vergadering deel te nemen.
  3. Nieuw toegevoegde gebruikers worden tijdens het bestaande gesprek gebeld.

Een binnenkomende groepsoproep accepteren

U kunt problemen ondervinden om bij een groepsoproep aan te sluiten. We raden aan om altijd groepsoproepen te starten als u Skype voor Linux gebruikt. Functionaliteit kan worden beperkt voor mobiele deelnemers op het gesprek, dit betekent dat zij enkel met audio kunnen deelnemen.