Help Linux

Hoe beheer ik mijn contactpersonen in Skype voor Linux?

Nadat u een paar contactpersonen hebt toegevoegd, kunt u deze gemakkelijk beheren. In deze antwoorden op veelgestelde vragen leest u hoe u het volgende kunt doen:

Profielen van contactpersonen weergeven

Het profiel van een contactpersoon weergeven:

1. Klik op de naam van een contactpersoon in uw lijst met contactpersonen.

De geselecteerde naam van de contactpersoon in de lijst met contactpersonen.

2. Klik op de pijl-omlaag naast de contactpersoon en selecteer Profiel tonen. Vervolgens wordt een meer gedetailleerde weergave van het profiel van de contactpersoon weergegeven.

Het venster met het volledige profiel van de contactpersoon wordt weergegeven.

Namen van contactpersonen wijzigen

U kunt de naam van een contactpersoon wijzigen in een beter te onthouden of te vinden naam. Deze wijziging wordt alleen doorgevoerd in uw lijst met contactpersonen. Het profiel en de naam worden niet gewijzigd in de lijsten met contactpersonen van anderen.

1. Selecteer in de lijst met contactpersonen de contactpersoon waarvan u de naam wilt wijzigen.
  2. Klik op de pijl-omlaag naast de contactpersoon en selecteer Hernoemen.

Het venster voor het hernoemen van contactpersonen met een tekstvak om de nieuwe naam in te voeren.

3. Typ de nieuwe naam in het tekstvak en klik op Hernoemen. De nieuwe naam van de contactpersoon wordt nu weergegeven in de lijst met contactpersonen.

De nieuwe naam van de contactpersoon in de lijst met contactpersonen.

Labels toevoegen aan contactpersonen

Ga als volgt te werk om een contactpersoon toe te voegen voor eenvoudig zoeken:

1. Klik in uw lijst met contactpersonen op de contactpersoon waaraan u een label wilt toevoegen.
  2. Klik op de pijl-omlaag naast de contactpersoon en selecteer Labels bewerken.
  3. Typ de labels, gescheiden door een komma, in het tekstvak.

Het tekstvak om het label in te voeren.

4. Klik op Opslaan om de labels op te slaan.

Wanneer u nu uw contactpersonen zoekt, kunt u een label typen om alle contactpersonen met dat label weer te geven.

Zoeken naar contactpersonen met een label.

Contactpersonen verwijderen

U kunt contactpersonen als volgt verwijderen uit uw lijst met contactpersonen:

1. Klik in de lijst met contactpersonen op de contactpersoon die u wilt verwijderen.
  2. Klik op de pijl-omlaag naast de contactpersoon die u wilt verwijderen en selecteer Verwijder uit contacten.
  3. Klik op Ja om te bevestigen dat u de contactpersoon wilt verwijderen.

De opties Ja en Nee om te bepalen of de contactpersoon moet worden verwijderd.

De persoon wordt verwijderd uit uw lijst met contactpersonen. Deze persoon kan echter nog wel contact met u opnemen. Als u opnieuw contact wilt opnemen met deze persoon, moet u hem of haar handmatig toevoegen aan uw lijst met contacten.

Contactpersonen blokkeren en rapporteren

Ga als volgt te werk om een contactpersoon te blokkeren die geen contact meer met u moet opnemen:

1. Selecteer in de lijst met contactpersonen de contactpersoon die u wilt blokkeren.
  2. Klik op de pijl-omlaag naast de contactpersoon en selecteer Deze gebruiker blokkeren.
  3. Schakel zo nodig Meld misbruik door deze persoon in.

Het venster Deze gebruiker blokkeren met de optie om misbruik door deze persoon te melden.

4. Klik op Ja om de contactpersoon te blokkeren.