Hoe krijg ik een Skype-nummer?

Zorg er eerst voor dat Skype-nummers beschikbaar zijn in het land waarvoor u er een wenst. Raadpleeg de lijst met landen waarin een Skype-nummer beschikbaar is voor meer informatie.

Koop dan een Skype-nummerabonnement voor het land van uw keuze:

1. Meld aan op uw account.
    2. Selecteer in de sectie Functies beheren het Skype-nummer.

Selecteer Skype-nummer
    3. Klik op Een Skype-nummer nemen en volg de instructies om de aankoop te voltooien.

Wat u betaalt voor een Skype-nummerabonnement is afhankelijk van het land waarvoor u het nummer wenst en de duur van uw abonnement (3 of 12 maanden).

De kosten raadplegen:

1. Ga naar de pagina Een Skype-nummer nemen. U moet zich nu aanmelden als u dit nog niet hebt gedaan.
    2. Selecteer het land waarvoor u een Skype-nummer wenst.
    3. Selecteer een netnummer.
    4. Kies een van de beschikbare nummers, selecteer dan Doorgaan. De prijzen voor een abonnement van 3 en 12 maanden worden weergegeven.

U krijgt een korting op uw Skype-nummer als u een abonnement neemt. Zorg ervoor dat uw abonnement actief is voordat u uw Skype-nummer koopt en u krijgt 50% korting op de aankoop van een Skype-nummer voor een jaar.

Hoeveel betalen mijn vrienden om mijn Skype-nummer te bellen?

U kunt voor een Skype-nummer betalen met behulp van een kredietkaart, via PayPal, Skrill (Moneybookers), bankoverschrijving of via een andere betaalwijze. In de meeste landen* kunt u ook betalen met Skype-tegoed als u over voldoende saldo beschikt.

Skype-nummerabonnementen worden automatisch vernieuwd op het einde van de abonnementsperiode, maar u kunt ze altijd opzeggen.

Om er zeker van te zijn dat uw abonnement niet onderbroken wordt, vindt de periodieke betalin drie dagen voor afloop van het abonnement plaats. U verliest die drie dagen niet: uw Skype-nummerabonnement is nog steeds de hele abonnementsperiode geldig (3 of 12 maanden).

Als u de eerste betaling per creditcard, PayPal of Skype-tegoed doet, dan wordt dezelfde betaalmethode gebruikt voor de periodieke betaling.

Als u voor de eerste betaling Skrill, een bankoverschrijving of een andere betaalmethode gebruikt, dan wordt de periodieke betaling afgeschreven van uw Skype-tegoed.

Periodieke Skype-nummerabonnementen zijn nu niet beschikbaar in Frankrijk - we proberen ze in de toekomst wel aan te bieden. Tot dan moet u uw abonnement telkens voor de vervaldatum handmatig verlengen.

Meer informatie over het bijwerken van de betaalwijze voor uw Skype-nummerabonnement.

*Als u in Brazilië of Zwitserland woont, kunt u geen Skype-nummer kopen met Skype Credit. Als u Japan woont, kunt u geen Skype-nummer kopen met Skype Credit, tenzij u met uw kredietkaart al andere Skype-producten hebt gekocht met behulp van uw Skype ID.

U kunt een Skype-nummer kopen voor de meeste landen waar dit beschikbaar is, zelfs als u er niet woont. Ontdek in welke landen Skype-nummers beschikbaar zijn.

Voor sommige landen moet aantonen dat u in het betreffende land woont. Als u er dus geen geldig adres hebt, kunt u geen nummer voor dat land aanvragen. Deze landen zijn:

• Brazilië
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Zuid-Korea (Skype-nummers in Zuid-Korea worden verkocht door onze partner Daesung.)
    • Zwitserland

Verificatie van uw geregistreerde adres kan per land verschillen.

In de meeste landen worden Skype-nummers automatisch geactiveerd zodra uw betaling is verwerkt.

Maar als u moet aantonen dat u in het betreffende land woont, dan moet deze informatie worden geverifieerd door de plaatselijke autoriteiten. Dit duurt doorgaans enkele dagen, maar kan afhankelijk van het land tot twee weken in beslag nemen. Nadat de bevoegde autoriteiten de gegevens hebben geverifieerd, kunnen we uw Skype-nummer activeren.

Als uw persoonlijke gegevens niet konden worden geverifieerd, maar de betaling van het Skype-nummer is voltooid, moet u contact opnemen met de klantenservice voor terugbetaling.

Nee, u moet een nummer uit onze vooraf geselecteerde reeks kiezen. U kunt uw favoriete nummer uit deze lijst kiezen, zoeken naar het nummer van uw voorkeur met het zoekvak Voer uw favoriete combinatie in of klikken op Toon tien nieuwe suggesties ... om door de beschikbare opties te bladeren.

U kunt tot 10 Skype-nummers aan uw account koppelen - perfect als u oproepen krijgt van meer dan een locatie. U kunt een ander Skype-nummer kiezen voor elk land of netnummer waarvan u regelmatig oproepen verwacht.

Als uw betaling mislukt, houden we uw Skype-nummer gereserveerd. Zo kunt u opnieuw proberen om het te kopen.

Een Skype-nummer kopen dat u hebt gereserveerd:

1. Meld aan op uw account.
    2. Selecteer in de sectie Functies beheren het Skype-nummer.
    3. Klik op het nummer dat u hebt gereserveerd (onderaan het scherm), selecteer dan de duur van uw abonnement en de betaalopties.