Maakt Skype gebruik van codering?

Alle Skype-naar-Skype-gesprekken, -video's, -bestandsoverdrachten en -chatberichten worden gecodeerd. Zo bent u beschermd tegen eventuele afluisterpraktijken door kwaadwillende gebruikers.

Als u met Skype naar mobiele en vaste telefoons belt, wordt dat deel van het gesprek dat via PSTN (het gewone telefoonnetwerk) verloopt, niet gecodeerd.

Bij een groepsgesprek tussen bijvoorbeeld twee gebruikers met Skype-naar-Skype en één gebruiker met PSTN, wordt het Skype-naar-Skype-gedeelte wel, maar het PSTN-gedeelte niet gecodeerd.

In geval van chatberichten gebruiken we TLS (transport-level security) om uw berichten tussen uw Skype-client en de chatservice in onze cloud te coderen. Wanneer berichten rechtstreeks tussen twee Skype-clients worden verzonden, gebruiken we AES (Advanced Encryption Standard). De meeste berichten worden op beide manieren verzonden. In de toekomst worden ze echter uitsluitend via onze cloud verzonden voor een optimale gebruikerservaring.

Gesproken berichten zijn gecodeerd wanneer ze aan u worden bezorgd. Wanneer u echter een voicemailbericht hebt beluisterd, wordt dit van onze servers naar uw lokale computer overgedragen, waar het als ongecodeerd bestand wordt opgeslagen.

Skype maakt gebruik van AES (Advanced Encryption Standard*), ook wel Rijndael genoemd, dat ook door de Amerikaanse overheid wordt gebruikt voor het beschermen van gevoelige informatie. Skype heeft enige tijd gebruikgemaakt van de sterke 256-bits encryptie. Openbare sleutels van gebruikers worden tijdens het aanmelden door de Skype-server gecertificeerd via 1536- of 2048-bits RSA-certificaten.

*Skype is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe sites.

Voor meer informatie over codering, gaat u naar ons Security Center.