Wat is een nummer met gedeelde kosten?

Nummers met gedeelde kosten zijn betaalde informatienummers in Groot-Brittannië, Australië, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, Portugal en Nederland, die veel door bedrijven en andere instellingen worden gebruikt. Hiervoor gelden hogere tarieven dan voor gewone nummers.

Nummers met gedeelde kosten hebben de netnummers 0843, 0844, 0845, 0870, 0871, 0872 (Groot-Brittannië en Zwitserland); 0180x (x staat voor een reeks cijfers [Frankrijk en Duitsland]); 808 (Portugal en internationaal); 13xxx (Australië) en 088 (Nederland).

Gesprekken naar telefoonnummers met gedeelde kosten vallen niet onder de abonnementen van Skype; u hebt Skypetegoed nodig om ze te betalen.

Bekijk de prijzen van gesprekken met gedeelde kosten.