Hoe verzend ik een chatbericht in Skype voor Windows Desktop?

Met Skype-chat kunt u eenvoudig contact houden met uw contactpersonen en groepen, waar ze ook zijn. U kunt bestanden, foto's en contactpersonen delen en uw chatberichten tot leven brengen met Moji's en emoticons.

U kunt ook een groep maken en anderen uitnodigen om deel te nemen aan uw chat. U hoeft hun Skype-naam niet te weten en ze hoeven niet eens een Skype-account te hebben om gratis audio-, video- en chatgesprekken met u te kunnen voeren.

1. Selecteer op het tabblad Contactpersonen de persoon of groep met wie u wilt chatten. U kunt ook op het tabblad Recent het gesprek selecteren dat u wilt voortzetten.

2. Typ uw bericht in het gespreksvenster onder aan het scherm en druk op Enter op het toetsenbord of klik op het blauwe pictogram Verzenden.

Personen toevoegen aan de chatsessie

Klik rechtsboven op het pictogram Personen toevoegen om meer personen aan het gesprek toe te voegen.

Lees meer over het voeren van groepsgesprekken.

Moji's en emoticons

Als u uw chatberichten wilt verlevendigen, klikt u op de smiley en bladert u naar een Moji of emoticon die bij uw stemming past.

Lees meer over het verzenden van Moji's en emoticons.

Bestanden, contactpersonen en videoberichten delen

U kunt documenten, foto's, videoberichten en contactpersonen naar uw vrienden verzenden.

Als u media met uw vrienden wilt delen, klikt u op een van de pictogrammen onder het chatvenster. Mogelijk moet u op het paperclippictogram klikken om deze pictogrammen te bekijken:

1. Foto's en afbeeldingen aan uw vrienden verzenden.
  2. Bestanden zoals documenten, spreadsheets en presentaties verzenden.
  3. Videoberichten verzenden voor wanneer uw vrienden offline zijn.
  4. Contactgegevens verzenden om het uw vrienden gemakkelijker te maken personen toe te voegen aan hun contactpersonenlijst.

Uw chatberichten vertalen

Klik op het wereldbolpictogram om uw chatberichten in meer dan 50 talen te vertalen.

Lees meer over het gebruik van Skype Vertalen.

Het is ons allemaal wel eens overkomen: u stuurt iemand een chatbericht en net als u op Enter hebt gedrukt, beseft u dat u het bericht naar de verkeerde persoon hebt verzonden. Geen probleem: u kunt dat bericht verwijderen, nadat u het hebt verzonden.

Als u een bericht wilt verwijderen, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u Bericht verwijderen. Deze optie is slechts voor een korte tijd beschikbaar nadat u een bericht hebt verzonden.

Als u een typefout hebt gemaakt en deze wilt corrigeren, klikt u met de rechtermuisknop op het verzonden bericht en selecteert u Bericht bewerken (of u gebruikt de pijl omhoog op het toetsenbord om het laatst verzonden bericht te bewerken). Corrigeer de fout en druk op Enter.

Lees meer over het verwijderen van uw gespreksgeschiedenis.

U kunt het lettertype en de tekengrootte voor uw chatbericht wijzigen. Dit is een handige optie als u problemen ondervindt bij het lezen van het standaardlettertype. Lees meer over het wijzigen van het lettertype van uw chatbericht.

U kunt ook wat standaardopmaak in uw chatberichten gebruiken om deze interessanter te maken.

Cursief

Plaats _onderstrepingstekens_ voor en achter de woorden die u wilt benadrukken.

Vet

Plaats *sterretjes* voor en achter de woorden die u vet wilt maken.

Doorhalen

Plaats een ~tilde~ voor en achter de tekst om deze doorgehaald weer te geven. U kunt dit bijvoorbeeld gebruiken om sarcasme over te brengen of wijzigingen weer te geven.

Monospace

Voor een tekst met een eenvoudig uiterlijk voegt u {code} voor en achter woorden toe. Dit doet u als volgt:
{code}Hier wordt monospace gebruikt{code}.

Als u het hele chatbericht met een monospace-lettertype wilt verzenden, start u het bericht met twee uitroeptekens en een spatie (!! ).

Speciale opmaak overschrijven

Plaats aan het begin van een bericht twee apenstaartjes en een spatie (@@ ) om speciale opmaak te voorkomen. U kunt opmaak ook uitschakelen in uw chatinstellingen. De opmaak van anderen wordt nog steeds weergegeven, maar u verzendt geen opmaak.

U kunt uw privacyvoorkeuren voor chats instellen, de manier waarop berichten werken wijzigen en het uiterlijk van uw chatberichten aanpassen.

1. Klik in de menubalk op Extra en vervolgens op Opties.

2. Kies aan de linkerkant Chatten & sms en klik op de knop Geavanceerde instellingen om alle opties weer te geven.

3. De chatinstellingen aan uw voorkeur aanpassen.

4. Als u het uiterlijk van uw chatberichten wilt wijzigen, selecteert u Chatweergave aan de linkerkant. Gebruik vervolgens de selectievakjes om aan te geven hoe de berichten moeten worden weergegeven.