Hoe vind ik contactpersonen en hoe kan ik contactpersonen toevoegen in Skype?

1. Ga naar Contacten.

2. Klik op het pictogram contact toevoegen of klik in het tekstveld zoeken en typ de naam, Skype-naam of het e-mailadres van de persoon die u wilt toevoegen. Klik op Skype doorzoeken.

3. Selecteer uw vriend in de zoekresultaten en klik op Toevoegen aan contactpersonen.

4. Typ een korte tekst om u voor te stellen en klik vervolgens op Verzenden.

De persoon wordt toegevoegd aan uw lijst met contactpersonen, maar wordt offline weergegeven totdat hij of zij het verzoek accepteert. Na het accepteren van het verzoek kunt u zien wanneer deze persoon online is en kunt u gratis bellen of een videogesprek voeren.

Als er meerdere zoekresultaten zijn die overeenkomen met uw zoekterm, en u weet niet zeker wie uw vriend is, klikt u met de rechtermuisknop op de naam en selecteert u Profiel tonen. U ziet dan een soort visitekaartje met alle gegevens die deze persoon heeft toegevoegd, zoals een foto, woonplaats, land of telefoonnummer.

Als de profielgegevens u niet verder helpen er achter te komen wie uw vriend is, moet u vragen om hun Skypenaam of het e-mailadres waarmee ze bij Skype zijn aangemeld.

1. Ga naar Instellingen .
  2. Selecteer in de sectie Contacten de optie Automatisch vrienden toevoegen.

Als u een mobiel of vast nummer toevoegt als een Skype-contactpersoon, kunt u mensen zelfs gemakkelijk bellen als ze geen Skype-account hebben. Om te kunnen bellen hebt u wel een beetje Skype-tegoed of een abonnement nodig.

Er zijn een paar opties, afhankelijk van uw Skype-client.

• Ga naar Contacten en klik op het icoontje voor een nieuwe telefoonnummer opslaan . Typ het nummer en klik op Opslaan.
  • Selecteer Nummers bellen > ToetsenblokKiestoetsen. Typ het nummer. Klik op Telefoonnummer bewaren om het als contact toe te voegen.
  • Sla een nummer op als een contactpersoon door dit nummer eerst te bellen. Klik op Nummers bellen, kies het nummer en klik op de knop Bellen. Na afloop van het gesprek klikt u op Toevoegen aan contactpersonen.

Hebt u een vriend zonder Skype? Geen probleem. U kunt met Skype iedereen uitnodigen voor een chatsessie.

1. Tik op Contacten, tik op het tabblad Alle en tik vervolgens op de koppeling Nodig vrienden uit voor Skype.
  2. Typ in het veld Zoeken de naam van uw contactpersoon. Zoekresultaten worden automatisch weergegeven.
  3. Tik op de contactpersoon met wie u wilt chatten.
  4. Kies hoe u de uitnodiging wilt stuen (telefoon of e-mailadres) in de lijst met contactmethoes. Als u een uitnodiging per SMS stuurt, wordt u door de provider gefactureerd volgens de standaardtarieven voor uitgaande SMS-berichten.
  5. Tik op Verzenden om uw uitnodiging te verzenden.

Wilt u meer informatie?
Wat zijn Skype-bots en hoe kan ik ze als contact toevoegen?