Hoe gebruik ik een webcam met Skype?

1. Volg de instructies van de fabrikant om de webcam aan te sluiten op uw computer.
    2. Software voor uw webcam wordt automatisch geïnstalleerd (of mogelijk moet u deze installeren met behulp van de door de fabrikant geleverde disc).
    3. Als de software is geïnstalleerd, meld u zich aan bij Skype.
    4. Controleren of de webcam werkt:
      • in Windows desktop: Selecteer Extra > Opties > Video-instellingen. Als u video ziet, betekent dit dat uw camera werkt en klaar is voor gebruik.
      • op de Mac: Selecteer Skype > Voorkeuren... > Audio/Video. Als u video ziet, betekent dit dat uw camera werkt en klaar is voor gebruik.

Belangrijk: Als u een oudere webcam hebt en uw computer wordt uitgevoerd op Windows 8.1 of later, dan werkt deze mogelijk niet met Skype. Meer informatie.

Ja, u kunt bepalen wie een videogesprek met u kan beginnen.

• in Windows desktop: Selecteer in de menubalk Extra > Opties en selecteer onder Algemeen Video-instellingen. Kies voor het automatisch ontvangen van video-oproepen van en schermdeling met:
      Iedereen, ook personen die niet in uw lijst met contactpersonen staan
      Personen in uw lijst met contactpersonen
      Niemand

• op de Mac: Ga naar Skype > Voorkeuren en kies Privacy. Onder 'video en scherm delen toestaan van' kunt u kiezen om video en scherm delen toe te staan van:
      Iedereen, ook personen die niet in uw lijst met contactpersonen staan
      Contactpersonen
      Niemand

Ja, u kunt ervoor kiezen om al uw gesprekken automatisch met audio of video te beantwoorden.

• in Windows desktop: Selecteer in de menubalk Extra > Opties en selecteer vervolgens Oproepen. Onder Gesprekken selecteert u Oproepinstellingen > Geavanceerde opties weergeven en zorg ervoor dat beide opties zijn geselecteerd:
      Binnenkomende oproepen automatisch beantwoorden
      Mijn video automatisch starten als ik een gesprek voer

• op de Mac: Selecteer in de menubalk Skype > Voorkeuren en selecteer vervolgens Oproepen. Kies Automatisch beantwoorden en selecteer vervolgens Configureren. Kies in het pop-upvenster de optie om Automatisch te beantwoorden met video en selecteer vervolgens Gereed.
    • in Windows desktop: Selecteer het pictogram voor volledig scherm . Selecteer dit nogmaals om het volledige scherm af te sluiten.
    • Op de Mac: Dubbelklik op de video om deze terug te zetten in de originele grootte. Dubbelklik nogmaals op de video om deze terug te veranderen. Selecteer het pictogram voor volledig scherm om het volledige scherm af te sluiten.
    Wilt u meer informatie?
    Hoe deel ik mijn scherm op Skype?
    Hoe bel ik iemand via Skype?
    Problemen met Skype-gesprekken oplossen