Help Android

Hoe gebruik ik Skype WiFi op mijn Nokia X?

Dit artikel is ook beschikbaar voor:

De volgende handleidingen helpen u om aan de slag te gaan met Skype WiFi op uw Nokia X-apparaat:

Hoe installeer ik Skype WiFi?

Skype WiFi is een toepassing die u gratis kunt downloaden in de Nokia Store.* Bezoek de winkel vanaf uw apparaat en zoek naar Skype WiFi.

Skype WiFi is een andere toepassing dan Skype. Als u Skype wilt gebruiken op uw apparaat (nadat u via Skype WiFi verbinding hebt gemaakt met een openbare hotspot), dan moet ook Skype geïnstalleerd zijn.

*Skype is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe sites.

Hoe gebruik ik Skype WiFi?

Het gebruik van Skype WiFi is heel gemakkelijk. Zorg ervoor dat u wat Skypetegoed in uw account hebt en volg deze stappen:

1. Ga naar de netwerkinstellingen op uw apparaat en maak verbinding met een open Wi-Fi-netwerk.
  2. Open de Skype WiFi-app en meld u aan met uw Skype-naam of Microsoft-account.
  3. Als u verbonden bent met een netwerk dat compatibel is met Skype WiFi, dan ziet u het bericht Skype WiFi is hier beschikbaar en de prijs per minuut van de verbinding.
  4. Tik op Verbinden.
  5. Tik op OK.

Belangrijk: Zorg ervoor dat u verbinding hebt met internet als u zich voor de eerste keer bij Skype WiFi aanmeldt met uw Microsoft-account. De toepassing onthoudt uw accountgegevens en u kunt Skype WiFi gebruiken als u de volgende keer bij een openbare hotspot bent.

U kunt vervolgens Skype gebruiken, uw e-mail lezen, op het web surfen of andere apps gebruiken die een dataverbinding nodig hebben. U kunt ook de hotspot beoordelen door op het betreffende pictogram te tikken.

Als u al verbinding hebt met een Wi-Fi-netwerk wanneer u zich aanmeldt bij Skype WiFi, dan ziet u het bericht U bent al online.

Als u het bericht U hebt geen verbinding met Wi-Fi ziet, ga dan naar de netwerkinstellingen op uw apparaat en maak verbinding met een ander netwerk dat Skype WiFi ondersteunt.

Krijg ik automatisch meldingen van ondersteunde hotspots?

Ja, Skype WiFi geeft een melding als de hotspot waarmee u verbinding hebt, ondersteund wordt. U hoeft alleen de automatische controle in te schakelen om de meldingen te ontvangen:

1. Start Skype WiFi.
  2. Druk op de menuknop of tik op het menupictogram Het menupictogram.
  3. Tik op Instellingen.
  4. Schakel het selectievakje naast Automatische controle in.

Hoe maak ik verbinding met internet via het account van de hotspotprovider?

Als u niet uw Skypetegoed wilt gebruiken, zoekt u gewoon de hotspot van uw provider en volgt u deze stappen:

1. Ga naar de netwerkinstellingen op uw apparaat en maak verbinding met de Wi-Fi-hotspot van uw provider.
  2. Start Skype WiFi en meld u aan met uw Skype-naam en wachtwoord.
  3. Als het bericht “Skype WiFi is hier beschikbaar” verschijnt, druk dan op de menuknop of tik op het menupictogram Het menupictogram..
  4. Selecteer Verbinden via provider en meld u aan met het account van uw provider.

Als u verbinding met internet maakt via de provider, dan worden de kosten in rekening gebracht door de provider, niet door Skype.

Hoe verbreek ik de verbinding met Skype WiFi?

U kunt de verbinding met Skype WiFi handmatig verbreken door op de knop Verbinding verbreken te tikken of u kunt de verbinding zo instellen dat deze na een bepaalde tijd wordt verbroken:

1. Start Skype WiFi.
  2. Druk op de menuknop of tik op het menupictogram Het menupictogram.
  3. Tik op Instellingen.
  4. Tik op Maximale verbindingstijd en selecteer 30, 60 of 120 minuten.

Het lukt me niet om verbinding te maken met een Skype WiFi-hotspot…

Als het u niet lukt om verbinding te maken met een Skype WiFi-hotspot of als u een foutmelding ontvangt dat uw Wi-Fi-netwerk niet reageert, probeer dan het volgende:

1. Controleer of Wi-Fi is ingeschakeld op uw apparaat.
  2. Ga indien mogelijk dichter naar de hotspot toe. Probeer indien mogelijk of u op andere plaatsen een beter signaal krijgt.
  3. Maak verbinding met een ander netwerk dat Skype WiFi ondersteunt.

Als u nog steeds geen verbinding kunt maken met een Skype WiFi-hotspot, neem dan contact op met Skype-klantenservice.

Hoe betaal ik voor Skype WiFi?

U betaalt voor Skype WiFi met uw Skypetegoed. Als u verbinding maakt met Skype WiFi op uw Nokia X-apparaat, dan reserveert de app automatisch voor 30 minuten aan Skypetegoed van uw saldo (als u de maximale verbindingsduur niet handmatig hebt veranderd). Als u niet alle minuten gebruikt, dan betaalt u alleen voor wat u werkelijk hebt gebruikt. Vergeet niet de verbinding te verbreken als u klaar bent met het gebruik van de app.

Op de pagina Skype WiFi-geschiedenis van uw account kunt u zien hoeveel u verbruikt hebt.

Als ik me aanmeld bij Skype WiFi, zien mijn contacten dan dat ik online ben in Skype?

Nee. Als u bent aangemeld in Skype WiFi, dan verschijnt u niet online in Skype, tenzij u zich ook hebt aangemeld in Skype.