Help Android

Waarom staan er nieuwe mensen in mijn lijst met contactpersonen?

Als u de nieuwste versie van Skype voor Android downloadt, krijgt u de optie om mensen uit uw adresboek die ook Skype gebruiken automatisch toe te voegen. Als u automatisch vrienden wilt toevoegen, zult u opmerken dat wanneer u de lijst met contactpersonen bekijkt en het filter Mensen op Skype gebruikt, u voorgestelde contactpersonen ziet die nog niet in uw Skype-lijst met contactpersonen stonden.

Deze suggesties zijn de personen uit uw Android- en Microsoft-account die ook Skype gebruiken. Geen probleem - deze personen hebben geen uitnodiging ontvangen en u kunt afzonderlijke contactpersonen verwijderen, het filter gebruiken om enkel contactpersonen met Skype weer te geven of de functie uit te schakelen bij Instellingen.

Als u automatisch vrienden hebt toegevoegd uit uw adresboek, kunt u ze uitnodigen om te chatten, zelfs als ze niet op Skype zitten. Ga daarvoor naar Contactpersonen toevoegen in Skype voor Android-telefoons.

Als u in de lijst Mensen of Skype-lijst op een suggestie voor een contactpersoon klikt ziet u een knop Contact maken op Skype. Dit komt omdat we niet hebben bevestigd dat jullie elkaar kennen, dus u moet ze eerst een uitnodiging sturen voordat u kunt chatten en Skypen. Hun avatar heeft een vraagteken naast het totdat ze uw aanvraag accepteren.

Maar als u en de voorgestelde contactpersoon elkaar kennen (jullie twee delen bevestigde contactinformatie), zal Skype deze persoon automatisch toevoegen als contactpersoon. U hoeft zelfs geen uitnodiging te sturen om contact te maken; u kunt onmiddellijk bellen en chatten met die vriend.

Als u contactpersonen aan uw Android-adresboek toevoegt, zullen deze ook in Skype als suggestie aan de contactpersonen worden toegevoegd. Als u de voorgestelde contactpersonen blokkeert of verwijdert zal Skype ook niet meer voorstellen ze toe te voegen als Skype-contact.

Meer informatie over het beheren van contactpersonen.