Help Android

Mijn telefoonnummer verifiëren, zodat vrienden automatisch worden toegevoegd in Skype voor Android

In de meest recente versie van Skype voor Android wordt u gevraagd uw telefoonnummer te verifiëren als u personen uit uw adresboek die ook Skype gebruiken automatisch wilt toevoegen.

Skype gebruikt deze informatie om uw contactgegevens te controleren zodat anderen u snel via Skype kunnen vinden. Door uw contactgegevens te verifiëren, kunnen we ervoor zorgen dat automatisch de juiste personen als vrienden worden toegevoegd.

Uw nummer verifiëren:

1. U kunt uw telefoonnummer in het aangegeven veld invoeren of bevestigen of het nummer dat al is ingevuld klopt.
  2. Zorg ervoor dat u het juiste land voor uw nummer hebt geselecteerd.
  3. Tik op de pijltoets; we sturen ter controle een sms met een pincode naar het nummer dat u hebt ingevoerd.

1. Als u geen pincode hebt ontvangen, tikt u op Code opnieuw sturen voor een nieuwe pincode of Bel me om een automatisch gesprek te ontvangen waarin de pincode wordt voorgelezen.

1. Skype laat u weten wanneer het gereed is:

1. Skype zoekt op uw apparaat naar contactpersonen die u kent en die ook Skype gebruiken.

1. Voorgestelde contactpersonen worden weergegeven in uw contactpersonenlijst. Nodig ze uit om via Skype contact te maken. Pas daarna kunt u met ze bellen of chatten. Als een van uw Android-contacten ook deze functie gebruikt en u kent (we hebben van allebei de contactgegevens geverifieerd), wordt deze contactpersoon automatisch toegevoegd als Skype-contactpersoon.

U kunt het volgende proberen als u problemen ondervindt bij het verifiëren van uw telefoonnummer:

• Ik krijg een foutmelding als ik mijn telefoonnummer wil laten verifiëren: Controleer bij een foutmelding of het nummer en het land dat u hebt ingevoerd kloppen, en probeer het opnieuw. Als dat niet werkt, kan het zijn dat er een tijdelijk probleem is met het verifiëren van telefoonnummers. U kunt het later opnieuw proberen door op Instellingen, Beheren hoe mensen me vinden en Nummer toevoegen te tikken. Controleer of Mijn adresboek gebruiken is geselecteerd voor de instelling Automatisch vrienden toevoegen.

• Ik krijg een netwerkfout als ik mijn nummer wil verifiëren: als de netwerkverbinding tijdens het verificatieproces wordt onderbroken, wordt er mogelijk een foutscherm weergegeven. Tik op Opnieuw om het verificatieproces opnieuw te starten. Als dat niet werkt, kunt u het later nogmaals proberen door op Instellingen, Beheren hoe mensen me vinden en Nummer toevoegen te tikken.