Wegwijs worden in Skype voor Web en Outlook.com

Terug naar zoekresultaten

Skype voor Web is nu beschikbaar voor alle gebruikers in alle landen.

Als u hier bent omdat u op Skype voor Web zit: bedankt voor uw hulp bij het testen van ons nieuwe product. Uw feedback helpt ons om Skype elke dag te verbeteren.

Skype voor Web is de gemakkelijkste manier om de functies van Skype te benutten zonder de app te downloaden. U kunt zich aanmelden bij Skype voor Web op Skype.com en meteen chatberichten verzenden. Als u telefoon- of videogesprekken wilt voeren, moet u Microsoft Edge en de nieuwste versies van Crome gebruiken.

Skype for Web is wereldwijd beschikbaar. Om van start te gaan gaat u naar skype.com en klikt u op de link om Skype voor Web te starten of gaat u naar web.skype.com.

Skype geeft u verschillende inlogopties, zodat u de Skype- en Microsoft-diensten kunt gebruiken op een manier die het beste bij u past.

U kunt een Skype-naam, e-mail of telefoonnummer gebruiken om u aan te melden bij Skype voor Web. Als u er nog geen hebt, kunt u een nieuw account aanmaken voor Skype.

Hoe start ik een telefoon- of videogesprek?

Als u met Skype audio- en videogesprekken wilt voeren met uw contactpersonen in Outlook.com, moet u Microsoft Edge en de nieuwste versies van Chrome gebruiken.

Als u het bericht “Audio- en videogesprekken worden niet ondersteund in uw browser” ziet, moet u controleren of u Chrome of Edge gebruikt.

Belangrijk: Als door uw browser geen webinvoegtoepassingen worden ondersteund, kunt u chatberichten sturen naar uw contacten in Outlook.com, maar zijn de opties voor audio- en videogesprekken van Skype niet beschikbaar. U kunt wel audio- en videogesprekken voeren via Skype met behulp van de Skype-app.

Hoe kan ik vaste en mobiele nummers bellen met Skype voor Web?

In Skype voor Web kunt u nu bellen naar mobiele telefoons en vaste lijnen. Om betaalbaar te bellen via Skype hebt u alleen Skype-tegoed of een abonnement nodig. Nadat u zich bij Skype voor Web hebt aangemeld, klikt u op het tabblad Telefoonnummers bellen, selecteert u uw bestemming, kiest u het nummer dat u wilt bellen en drukt u op de oproepknop. Meer informatie over een optimaal Skype-gesprek.

U kunt chatten, bellen en videobellen in Skype voor Web, met één andere persoon of in groep, gratis. U kunt met maximaal 300 mensen chatten via de chatfunctie, met 25 mensen bellen en met 10 mensen videobellen.

Gedurende de komende weken en maanden voegen we alle andere functies toe die u kunt gebruiken wanneer u Skype gebruikt op andere apparaten. Binnenkort hoort u hier meer over.

1. Wanneer u in gesprek bent, ziet u de knop Foto's delen naast de knop Emoticons.
    2. Tik op de knop Foto's delen om uw Verkenner te openen en naar de foto te gaan die u wilt delen.
    3. Zodra uw foto is geselecteerd, wordt deze geüpload en verschijnt deze in de gespreksgeschiedenis voor alle deelnemers.

U kunt Skype-emoticons gebruiken om uw gesprek in Skype voor Web kleur te geven door de emoticon-knop te selecteren . Skype voor Web bevat ook een functie voor voorgestelde emoticons. Om deze functie in te schakelen klikt u op Instellingen, vervolgens op Berichten en dan op Emoticon suggestions (voorgestelde emoticons). Wanneer deze functie ingeschakeld is, krijgt u emoticons te zien wanneer u bepaalde woorden typt.

U krijgt ook een lijst met voorgestelde emoticons te zien wanneer u een sneltoets voor emoticons begint te typen met “(”:

Als u vervolgens doorgaat met typen, wordt de selectie beperkt tot de meest relevante keuzes voor het woord dat u hebt ingevoerd:

U kunt tijdens een gesprek de gegevens van de ene contactpersoon naar de andere sturen, zodat zij deze aan hun contactenlijst kunnen toevoegen. Zo kunt u er gemakkelijk voor zorgen dat al uw vrienden via Skype verbonden zijn.

Om de gegevens van een contactpersoon te verzenden:

1. Klik in het chatvenster op Contacten verzenden.

2. Typ in het scherm Contacten verzenden de naam van de contactpersoon van wie u de gegevens wilt verzenden of blader door uw lijst met contactpersonen en klik op de contactpersoon van wie u de gegevens wilt verzenden.
    3. Klik op de knop Verzenden. U krijgt een chatbericht te zien waarin bevestigd wordt dat de gegevens verzonden zijn. De ontvanger kan die persoon dan toevoegen aan zijn contactenlijst.

Klik met de rechtermuisknop op de contactpersoon die u wilt verwijderen in de lijst met contactpersonen en klik op Contact verwijderen of blokkeren. Of selecteer de contactpersoon en klik in het hoofdvenster eenmaal op de naam van de contactpersoon om het visitekaartje te openen en kies vervolgens voor Verwijderen of Blokkeren. Wanneer u ervoor kiest om een contactpersoon te blokkeren, krijgt u ook de optie Misbruik van deze persoon melden.

Om een groepschat, audiogesprek of videogesprek te starten, kunt u deelnemers toevoegen aan een bestaand gesprek, of een nieuwe groep maken.

Om deelnemers aan een bestaand gesprek toe te voegen, selecteert u de knop Personen toevoegen. Om een nieuwe groep aan te maken, klikt u op Nieuw, selecteert u de contactpersonen die u aan uw gesprek wilt toevoegen en klikt u op Bevestigen. U kunt chatten of een gesprek starten door op de knoppen voor audio- of videogesprekken in de rechterbovenhoek te klikken. Meer informatie over het verzenden van een chatbericht in Skype.

Het is momenteel niet mogelijk om uw audio-instellingen te beheren. Deze functie zal n de komende maanden beschikbaar worden. Houd deze pagina in de gaten!

Skype voor Web volgt de richtlijnen van de WCAG voor een betere toegankelijkheid. U kunt bijvoorbeeld door Skype voor Web navigeren zonder een muis te gebruiken (navigatie via alleen het toetsenbord). Alle belangrijke functionele elementen van Skype voor Web hebben het Aria-label gekregen, dat schermlezers gebruiken om de verschillende elementen van een pagina te identificeren. We ondersteunen ook de volgende sneltoetsen:

• Een gesprek (met video) accepteren: Ctrl + Alt + PgUp
    • Een gesprek (met audio) accepteren: Alt + PgUp
    • Een oproep weigeren: Alt + PgDn