Start Skype voor Web

Wegwijs worden in Skype voor Web en Outlook.com

Skype voor Web is nu beschikbaar voor alle gebruikers in alle landen.

Gebruikt u Skype voor web? Dan bedanken we u omdat u ons helpt ons nieuwe product te testen. Dankzij uw feedback kunnen we elke dag verbeteringen aanbrengen in Skype.

Met Skype voor Web kunt u op de eenvoudigste manier genieten van de functies van Skype zonder dat u de app hoeft te downloaden. Meld u aan bij Skype voor Web via Skype.com en begin meteen met chatten. Als u telefoon- of videogesprekken wilt voeren, moet u een invoegtoepassing downloaden.

Als u Skype voor Web wilt gebruiken, hoeft u alleen maar te beschikken over een ondersteunde webbrowser en een internetverbinding (in Windows: Microsoft Edge, Internet Explorer 10 en hoger en de nieuwste versie van Chrome en Firefox. Op Mac OS: Safari 6 en hoger).

Skype voor Web is wereldwijd beschikbaar. Ga naar skype.com en klik op de koppeling om Skype voor Web te starten of ga naar web.skype.com.

Skype biedt meerdere manieren om u aan te melden, zodat u de services van Skype en Microsoft kunt gebruiken op een manier die bij u past.

U kunt een Skype-naam, e-mailadres of telefoonnummer gebruiken om u aan te melden bij Skype voor Web. Als u er nog geen hebt, kunt u een nieuw Skype-account maken.

U kunt ook aanmelden bij Skype via uw Facebook-account.

Hoe kan ik een telefoon- of videogesprek voeren?

Als u een gratis telefoon- of videogesprek op Skype voor Web wilt voeren, moet u een invoegtoepassing downloaden. U kunt dit doen wanneer u zich voor de eerste keer aanmeldt of u kunt wachten totdat u uw eerste gesprek wilt voeren of uw eerste gesprek ontvangt. U kunt de invoegtoepassing snel installeren, omdat deze slechts 13,6 MB groot is.

Een gesprek of videogesprek maken is gemakkelijk. U hoeft alleen maar een contactpersoon te selecteren en op de toets voor een video- of audiogesprek te klikken:

Voor de beste resultaten raden we u aan slechts één browservenster/-tabblad met Skype voor Web te gebruiken.

Hoe kan ik mobiele nummers en vaste lijnen bellen via Skype voor Web?

U kunt nu oproepen naar mobiele telefoons en landlines op Skype voor web maken. U hebt een beetje Skypekrediet nodig of een abonnement om goedkoop te bellen via Skype. Zodra u hebt ingetekend op Skype voor Web, klikt u op het tabblad telefoon, kiest u de bestemmeling, draait u het gewenste nummen en drukt u op de knop Oproepen. Meer informatie over kwaliteitsvolle gesprekken met Skype.

Met Skype voor Web kunt u gratis één op één of in groepsverband chatten, bellen en videogesprekken voeren. Aan een chat kunnen maximaal 300 personen deelnemen, aan een telefoongesprek maximaal 25 personen en aan een groepsvideogesprek maximaal 10.

In de komende weken en maanden voegen we alle andere functies toe waarvan u kunt profiteren als u Skype op andere apparaten gebruikt. Blijf ons volgen.

1. Tijdens een gesprek ziet u de knop Foto's delen naast de knop Emoticons.

2. Tik op de knop Foto's delen om de Verkenner te openen en ga naar de foto die u wilt delen.
    3. Wanneer de foto is geselecteerd, wordt deze geüpload en in de gesprekshistorie weergegeven voor alle deelnemers.

U gebruikt Skype-emoticons als aanvulling op uw gesprekken in Skype voor Web door de emoticon-knop te selecteren. Skype voor Web bevat ook een functie met suggesties voor emoticons. Om deze functie in te schakelen, klikt u op Instellingen, op Messaging en vervolgens op Emoticon-suggesties. Als deze functie ingeschakeld is, toont het systeem u een aantal toepasselijke emoticons die passen bij woorden die u gebruikt, bijvoorbeeld feestje:

Er wordt ook een lijst met suggesties voor emoticons weergegeven wanneer u een sneltoets voor een emoticon begint te typen met “(":

Wanneer u doorgaat met typen, worden de suggesties verfijnd tot de meest relevante keuzes voor het getypte woord:

U kunt de gegevens van een van uw contactpersonen tijdens een gesprek naar andere contactpersonen versturen, zodat zij die contactpersoon kunnen toevoegen aan hun lijst met contactpersonen. Hierdoor zorgt u er eenvoudig voor dat al uw vrienden op Skype met elkaar in contact kunnen komen.

Gegevens van een contactpersoon versturen:

1. Klik in het tekstvak op de knop Contactpersonen verzenden .

2. In het scherm Contactpersonen verzenden typt u de naam van de contactpersoon die u wilt verzenden. U kunt ook door de lijst met contactpersonen bladeren en op de contactpersoon klikken die u wilt verzenden.

3. Klik op de knop Verzenden. U ontvangt een chatbericht als bevestiging dat de gegevens van de contactpersoon zijn verzonden. De ontvanger kan de contacten daarna toevoegen aan zijn of haar lijst met contactpersonen.

Wijs de contactpersoon aan die u wilt verwijderen, klik met de rechtermuisknop en klik op Contactpersoon verwijderen. Of selecteer een contactpersoon en klik in het hoofdvenster eenmaal op de naam van de contactpersoon om het visitekaartje te openen en kies daarna voor het blokkeren of verwijderen van de persoon.

Als u een groepsgesprek, audiogesprek of videogesprek wilt starten, kunt u deelnemers toevoegen aan een bestaand gesprek, of u maakt een nieuwe groep.

Klik om deelnemers aan een bestaand gesprek toe te voegen, op de knop Personen toevoegen. Klik om een nieuwe groep te maken op Nieuw, selecteer de contactpersonen die u aan uw gesprek wilt toevoegen en klik vervolgens op Bevestigen. U kunt een chat- of telefoongesprek starten door in de rechterbovenhoek op de toets voor een audio- of videogesprek te klikken. Meer informatie over het versturen van een chatbericht in Skype.

U kunt de audio-instellingen momenteel niet beheren. Deze functionaliteit wordt in de komende maanden voltooid. Houd deze pagina in de gaten!

Voor toegankelijkheid maakt Skype voor web gebruik van de WCAG-richtlijnen. U kunt bijvoorbeeld zonder muis in Skype voor Web navigeren (alleen toetsenbordnavigatie). Alle belangrijke functionele elementen van Skype voor web bevatten het Aria-label dat door schermlezers wordt gebruikt voor het identificeren van de verschillende elementen van een pagina. We ondersteunen ook de volgende sneltoetsen:

• Een gesprek aannemen (met video): Ctrl + Alt + PgUp
    • Een gesprek aannemen (met audio): Alt + PgUp
    • Een gesprek weigeren: Alt + PgDn

In een audio- of videogesprek kunt u uw scherm delen door op het +-pictogram te klikken en dan Scherm delen te selecteren.

Deze functie is enkel voor het delen van uitgaande schermsignalen.