Kan geen verbinding maken met Skype

Problemen met aanmelden bij Skype? Hier volgen een paar gebruikelijke foutmeldingen en hoe u deze oplost.

Moet u snel bellen en hebt u geen tijd om deze stappen te doorlopen? U kunt nu Skype voor Web gebruiken zonder iets te hoeven installeren, en later terugkeren voor deze stappen. Start nu Skype voor Web.

Download de nieuwste versie van Skype om dit probleem op te lossen. Raadpleeg dit artikel als u hulp nodig hebt met downloaden.

Als u uw versie van Skype hebt bijgewerkt naar de nieuwste versie en nog steeds het foutbericht 'Skype kan geen verbinding maken' ontvangt, probeert u het volgende:

• Controleer uw firewallinstellingen.

Mogelijk wordt de toegang tot Skype geblokkeerd door een firewall. Raadpleeg deze gids over het bijwerken van de instellingen van uw firewall.

• Controleer de instellingen van uw proxy.

Als verbinding maakt met het internet via een proxyserver, moet u mogelijk Skype handmatig instellen om verbinding te kunnen maken. Raadpleeg onze gids over het verbinding maken met Skype met een proxyserver.

• Wijzig uw wachtwoord.

Als u niet zeker weet hoe u uw wachtwoord moet wijzigen, kunt u in dit artikel lezen hoe u dat doet.

Download de nieuwste versie van Skype om dit probleem op te lossen. Raadpleeg dit artikel als u hulp nodig hebt met downloaden.

Als u uw versie van Skype hebt bijgewerkt naar de nieuwste versie en nog steeds het foutbericht 'Skype kan geen verbinding maken' ontvangt, probeert u het volgende:

• Controleer uw firewallinstellingen.

Mogelijk wordt de toegang tot Skype geblokkeerd door een firewall. Raadpleeg deze gids over het bijwerken van de instellingen van uw firewall.

• Controleer de instellingen van uw proxy.

Als verbinding maakt met het internet via een proxyserver, moet u mogelijk Skype handmatig instellen om verbinding te kunnen maken. Raadpleeg onze gids over het verbinding maken met Skype met een proxyserver.

• Wijzig uw wachtwoord.

Als u niet zeker weet hoe u uw wachtwoord moet wijzigen, kunt u in dit artikel lezen hoe u dat doet.

Als u een DNS-foutbericht ontvangt, kan een programma dat u hebt geïnstalleerd Skype blokkeren. Om het probleem op te lossen, moet u het bestand Hosts terugzetten naar de standaardinstellingen van Windows. Ga voor de stappen van het opnieuw instellen van het bestand Hosts naar Hoe kan ik het bestand Hosts terugzetten naar de standaardinstelling?

Opmerkingen:

1. Als u het bestand Hosts niet kunt bewerken of opslaan, volg dan de stappen in dit artikel. U kunt het bestand Hosts niet bewerken.
  2. Als u een Windows-computer gebruikt die met een beveiligd netwerk is verbonden, neem dan contact op met de IT-beheerder.
  3. Het opnieuw instellen van het bestand Hosts kan invloed hebben op het gedrag van andere toepassingen.

Als u een MSNP-foutbericht ontvangt, kan een programma dat u hebt geïnstalleerd Skype blokkeren. Om het probleem op te lossen, moet u het bestand Hosts terugzetten naar de standaardinstellingen van Windows. Ga voor de stappen van het opnieuw instellen van het bestand Hosts naar Hoe kan ik het bestand Hosts terugzetten naar de standaardinstelling?

Opmerkingen:

1. Als u het bestand Hosts niet kunt bewerken of opslaan, volg dan de stappen in dit artikel. U kunt het bestand Hosts niet bewerken.
  2. Als u een Windows-computer gebruikt die met een beveiligd netwerk is verbonden, neem dan contact op met de IT-beheerder.
  3. Het opnieuw instellen van het bestand Hosts kan invloed hebben op het gedrag van andere toepassingen.

Meer hulp nodig? Zoek in de Skype community - de kans is groot dat het antwoord daar al te vinden is.