Hoe stel ik Skype Vertalen in en hoe gebruik ik het?

Met Skype Vertalen kunt u praten en chatten met mensen over de hele wereld, in verschillende talen.

1. Start Skype Vertalen.

• In Skype Preview op desktop: Klik met de rechtermuisknop op uw contactpersoon en klik op Profiel weergeven. U kunt ook naar uw chat met de contactpersoon gaan en op de naam bovenaan klikken. Klik op Start Vertalen. Een nieuwe vertaalde chat wordt gemaakt.
      • In Skype op Windows 10: Klik met de rechtermuisknop op uw contactpersoon en klik op Profiel weergeven. U kunt ook naar uw chat met de contactpersoon gaan en op de naam bovenaan klikken. Klik op Start Vertalen. Een nieuwe vertaalde chat wordt gemaakt.
      • In nieuwe Skype op mobiel: Houd in het venster Chats uw contactpersoon ingedrukt en klik op Profiel weergeven. U kunt ook naar uw chat met de contactpersoon gaan en op de naam bovenaan tikken. Tik op Start Vertalen. Een nieuwe vertaalde chat wordt gemaakt.
    2. In uw vertaalde chat wordt u gevraagd om uw gewenste talen te kiezen en of u een mannelijke of vrouwelijke stem wilt laten horen tijdens spraak- en video-oproepen. De talen worden vooraf ingevuld, maar u kunt ze ook wijzigen.
    3. Tijdens uw gesprek ziet u uw berichten zoals ze zijn getypt en de vertaling in uw gekozen talen.

Opmerking: Gespreksbijschriften is beschikbaar op de nieuwe Skype en op Skype voor Windows 10. Als u een vertaalde audio- of video-oproep wilt starten, klikt u op het pictogram voor audio- of video-oproep in uw gesprek. Uw stem wordt vertaald en de vertaling wordt ook als bijschrift weergeven in uw gespreksvenster.

Uw vertaalde chat blijft beschikbaar in uw recente chats met die persoon. Als u een vertaalde chat met iemand anders wilt starten, moet u Vertalen op dezelfde manier met deze persoon starten.

Belangrijk: Een vertaalde chat wordt alleen voor u en één contactpersoon ondersteund. Als u nog een deelnemer of bot probeert toe te voegen aan uw vertaalde chat, ziet u een bericht dat de vertalingen niet meer werken totdat de toegevoegde deelnemer is verwijderd. Als de deelnemer is verwijderd, ziet u dat uw vertalingen weer worden voortgezet.

Skype Vertalen in Skype voor Windows Desktop of Skype voor Web

1. Selecteer de contactpersoon.
    2. Klik op het wereldbolpictogram voor vertalen .
    3. Schakel Vertalen in.
    4. Gebruik de vervolgkeuzelijst naast de naam van de contactpersoon om de taal voor de vertaling te selecteren tijdens een gesprek of chat.
    5. Tijdens een gesprek:
      • U kunt het beste een hoofdtelefoon gebruiken om de vertalingen te begrijpen.
      • Zorg ervoor dat u duidelijk spreekt en wacht totdat de vertalingen worden weergegeven.
      • Alles wat u of uw contactpersoon zegt, wordt vertaald in de hoofdtelefoon en de vertalingen verschijnen ook op het scherm.

Om te kunnen bellen, hebt u wel een beetje Skype-tegoed of een abonnement nodig.

In de nieuwe Skype op mobiel en Skype Preview op desktop:

1. Tik of klik met de rechtermuisknop in uw recente chats of in Contactpersonen op het mobiele of vaste nummer.
    2. Selecteer Profiel bekijken.
    3. Selecteer Start Vertalen.
    4. Een vertaalde chat wordt gestart. Selecteer de gewenste taal voor u en uw contactpersoon. Start vervolgens uw oproep.

In Skype voor Web:

1. Selecteer het toetsenblok en voer een telefoonnummer in.
    2. Selecteer de optie Skype Vertalen naast de belknop.
    3. Selecteer de taal voor de vertaling en plaats de oproep.
    4. Als de oproep wordt beantwoord, hoort degene die u belt een kort bericht om te laten weten dat het gesprek wordt opgenomen en vertaald via Skype Vertalen, waarna u kunt beginnen met praten.

Vertaling mobiele/vaste lijn is niet beschikbaar in Skype voor Windows-bureaublad.

Ja, als voor de contactpersoon een telefoonnummer in het profiel is opgeslagen, kunt u deze bellen via Skype Vertalen. Dit is alleen beschikbaar in Skype voor Web.

Houd er rekening mee dat vertaling mobiele/vaste lijn niet beschikbaar is op Skype voor Windows-bureaublad.

1. Selecteer de contactpersoon.
    2. Klik op het wereldbolpictogram voor vertalen op Skype voor Web.
    3. Schakel Vertalen in.
    4. Gebruik de vervolgkeuzelijst naast de naam van de contactpersoon om de taal voor de vertaling te selecteren tijdens een gesprek.
    5. Klik op de belknop en selecteer het nummer dat u wilt bellen.

We ondersteunen ruim 50 talen voor chatberichten.

Talen die momenteel worden ondersteund voor spraak- en video-oproepen:
    Arabisch
    Arabisch (Levantine)
    Chinees (Mandarijn)
    Duits
    Engels
    Frans
    Hindi
    Italiaans
    Japans
    Portugees (Brazilië)
    Russisch
    Spaans

Wilt u meer informatie?
    Privacyverklaring Skype Vertalen
    Hoe bel ik iemand via Skype?
    Hoe vind ik contactpersonen en hoe kan ik contactpersonen toevoegen in Skype?