Hoe upgrade ik van Skype voor modern Windows naar Skype voor Windows-bureaublad?

Vanaf juli 2015 ondersteunt Skype niet langer de app Skype voor modern Windows. Er zijn een paar opties om Skype te blijven gebruiken op andere Windows-apparaten:

Als u een nieuwe versie van Skype gebruikt, vergeet dan niet om Skype voor modern Windows te verwijderen.

1. Sluit Skype door op uw toetsenbord op Alt+F4 te drukken of door vanaf de bovenkant van het scherm omlaag te vegen.
  2. Klik op de rechtermuisknop in het startmenu van Windows op de tegel Skype of tik er op en houd deze vast. Het menu Opties wordt onder aan het scherm weergegeven.
  3. Selecteer Verwijderen in het menu Opties.
  4. Selecteer in het venster dat verschijnt Verwijderen ter bevestiging. De Skype-tegel verdwijnt uit het startscherm.

Ja. Ook al ondersteunt Skype niet langer de app Skype voor modern Windows, als u een Windows RT-tablet gebruikt, hoeft u niets te doen - de modern-app blijft zijn werk voor u doen.

Uw chatgeschiedenis van de afgelopen 30 dagen wordt in de cloud opgeslagen. U ziet deze dus wanneer u zich bij Skype aanmeldt vanaf een ander apparaat of platform.

Gesprekken ouder dan 30 dagen gaan verloren wanneer u de upgrade uitvoert. Als u een specifieke conversatie wilt bewaren, moet u deze kopiëren en plakken.

Een gesprek ouder dan 30 dagen opslaan:

1. Zoek de chatsessie die u wilt opslaan.
  2. Selecteer de tekst: klik met de linker muisknop of tik binnen het gesprek en houd vast, en blader vervolgens omhoog naar het begin van de chat. De tekst wordt geselecteerd, terwijl u scrollt.
  3. Als u geselecteerd hebt wat u wilt bewaren, laat u de muisknop of het scherm los, klikt u op de rechtermuisknop en selecteert u Kopiëren.
  4. Open een document (Microsoft Word, Notepad of iets dergelijks), klik op de rechtermuisknop en selecteer Plakken.
  5. Sla het document op.