Deelnemen aan een Skype-gesprek vanuit Slack

Als u uw Skype-integratie voor Slack hebt ingesteld, kunt u deelnemen aan een Skype-gesprek dat is begonnen door een van uw Slack-contactpersonen.

Deelnemen aan een gesprek

Als een gesprek is begonnen, is het eenvoudig om er aan deel te nemen vanaf uw bureaubladapparaat of mobiele apparaat. Het mooiste is dat u niet eens een bestaande Skype-gebruiker hoeft te zijn om deel te nemen; u kunt vanaf het bureaublad een nieuw Skype-account maken of een tijdelijk gastaccount gebruiken. Op mobiele apparaten moet de Skype-app zijn geïnstalleerd.

U ontvangt een melding in Slack dat iemand in uw lijst met contactpersonen een Skype-gesprek heeft gestart. U moet op de meest recente melding over Skype-gesprekken klikken omdat oudere gespreksmeldingen zijn vervallen.

Als de host van het gesprek het gesprek verlaat, wordt het beëindigd en verloopt de koppeling Deelnemen aan gesprek. Als u een nieuw gesprek wilt beginnen, volgt u deze instructies. U kunt ook verder gaan met uw vorig gesprek door op de beltoets te klikken vanuit de Skype-groep die is gemaakt voor dat gesprek.

Vanaf het bureaublad

Deelnemen aan het gesprek:

1. Klik in Slack op de meest recente Skype-koppeling Deelnemen aan gesprek. Als de koppeling is verlopen, moet de initiatiefnemer opnieuw /skype typen om een nieuw gesprek te starten.
  2. U komt dan op Skype voor Web, waar u het volgende kunt doen:

Als u niet bent aangemeld bij Skype voor Web

A. Gebruik een gastaccount om deel te nemen aan het gesprek.
    B. Gebruik uw Skype-account of maak een nieuw account. Als u een nieuw Skype-account maakt, moet u teruggaan naar de melding over het Skype-gesprek in Slack om deel te nemen.

Als u al bent aangemeld bij Skype voor Web

A. Neem deel aan het gesprek met uw bestaande Skype-account.
    B. Meld u aan met een ander Skype-account
    C. Neem deel als gast

Opmerking: als u deelneemt aan een gesprek vanuit Slack, gaat u altijd eerst naar de Skype voor Web-app. Als u deelneemt met een Skype-account, kunt u echter het gesprek voortzetten op al uw apparaten waarop u de Skype-app hebt geïnstalleerd. Als u deelneemt met een gastaccount, kunt u alleen Skype voor Web gebruiken.
  3. Klik in Skype vanuit het groepsgesprek op de beltoets rechtsboven in het scherm om deel te nemen aan het Skype-gesprek.

Problemen bij het deelnemen aan het gesprek? Skype is geïntegreerd in andere producten zoals skype.com, outlook.com en office.com. Als u aangemeld bent en Skype uitvoert op een van deze producten, moet u deze tabbladen sluiten en het gesprek opnieuw starten vanuit Slack.

U ontvangt een melding op uw Android-apparaat dat een gesprek is gestart in Slack. De Skype-app moet zijn geïnstalleerd en u moet zijn aangemeld met een bestaande Skype-account of een nieuwe instellen om deel te kunnen nemen aan een gesprek vanuit Android:

Deelnemen aan het gesprek:

1. Open de Slack-app.
  2. Ga naar de Slack-conversatie en tik op de meest recente Skype-koppeling Deelnemen aan gesprek. Als de koppeling is verlopen, moet de initiatiefnemer opnieuw /skype typen om een nieuw gesprek te starten.

Als u de Skype-app al hebt geïnstalleerd op uw Android-apparaat, gaat u verder met stap 3. Zo niet, zie hieronder:

A. Tik op Skype downloaden.

B. Tik op de Play Store.

C. U gaat naar de Skype-app. Tik hier op Installeren.

D. Als de app is geïnstalleerd, gaat u direct naar het gesprek in Skype waar u op de knop voor het actieve gesprek kunt klikken (zie Stap 4 hieronder).

1. Tik in de Skype-app zodra de knop wordt weergegeven op Actief gesprek om deel te nemen aan het gesprek.

Vanuit iOS

U ontvangt een melding op uw iOS-apparaat dat een gesprek is gestart in Slack. De Skype-app moet zijn geïnstalleerd en u moet zijn aangemeld met een bestaande Skype-account of een nieuwe instellen om deel te kunnen nemen aan een gesprek vanuit iOS. Als u een nieuw Skype-account maakt, moet u teruggaan naar de melding over het Skype-gesprek in Slack om deel te nemen:

Deelnemen aan het gesprek:

1. Open de Slack-app.
  2. Ga naar de Slack-conversatie en tik op de meest recente Skype-koppeling Deelnemen aan gesprek. Als de koppeling is verlopen, moet de initiatiefnemer opnieuw /skype typen om een nieuw gesprek te starten.

Als u de Skype-app al hebt geïnstalleerd op uw iOS-apparaat, gaat u verder met stap 3. Zo niet, zie hieronder:

A. Tik op Skype downloaden.

B. U gaat naar de Skype-app in de App-store. Tik hier op DOWNLOAD.

C. Als de app is geïnstalleerd en u bent aangemeld, gaat u terug naar de melding in Slack en tikt u op Nu deelnemen.

1. Tik op Deelnemen aan gesprek.

Wilt u meer informatie?

Een Skype-gesprek starten vanuit Slack