Help Mac

Handleiding gesprekskwaliteit (Mac)

Hebt u problemen met uw Skype-gesprekken? Er is waarschijnlijk een probleem met de internetverbinding (van uzelf of van de persoon die u belt) of met uw computer. We gaan dit proberen op te lossen.

1. Gebruikt u de nieuwste versie van Skype?
    Zorg ervoor dat u en de persoon die u belt de nieuwste versie van Skype gebruiken voor de beste prestaties. De nieuwste versie downloaden

2. Controleer uw internetverbinding.

Een slechte verbinding kan verbroken verbindingen, blokkerig of stilstaand beeld en slecht geluid veroorzaken.

• Zorg ervoor dat u over een sterk WiFi-signaal beschikt. Of nog beter, gebruik een bekabelde verbinding.

• Sluit alle programma's die mogelijk van uw internetverbinding gebruikmaken.

• Voer een snelheidstest uit om de verbindingssnelheid te controleren.

Hier vindt u een meer gedetailleerde handleiding over het oplossen van uw verbindingsproblemen.

3. Controleer uw webcam, microfoon en luidsprekers.
    Als u uw verbindingsproblemen hebt opgelost en u nog steeds last hebt van een slechte gesprekskwaliteit, hebt u mogelijk een probleem met uw hardware. We hebben uitgebreide handleidingen voor het oplossen van problemen met uw luidsprekers, microfoon en video, maar de meeste kwaliteitsproblemen kunnen worden opgelost met de volgende tips.

• Zorg ervoor dat uw microfoon en luidsprekers of hoofdtelefoon zijn aangesloten en niet zijn gedempt.

• Voer een gratis testgesprek in Skype. Tijdens het testgesprek wordt u gevraagd een bericht op te nemen. Dit bericht wordt vervolgens voor u afgespeeld. Dit is de eenvoudigste manier om erachter te komen of u een probleem hebt met uw geluidsinstellingen. Een testgesprek voeren.

• Controleer of uw webcam goed werkt. Klik in Skype op Skype> Voorkeuren... en klik vervolgens op Audio/video. Als u de videostream kunt zien, weet u dat uw webcam werkt.

Kunt u uw gesprekspartner niet horen? Raadpleeg onze handleiding voor het oplossen van problemen met de luidspreker/hoofdtelefoon

Kan uw gesprekspartner u niet horen? Raadpleeg onze handleiding voor het oplossen van problemen met de microfoon

Kunt u elkaar niet zien? Raadpleeg onze handleiding voor het oplossen van problemen met het beeld

4. Controleer uw computer.

• Zorg ervoor dat uw gesprekspartner en u beschikken over de minimale systeemvereisten om Skype uit te voeren.

• Als u Skype op een laptop gebruikt en in de modus voor energiebesparing werkt, kunt u proberen de laptop aan te sluiten op netstroom of over te schakelen naar de modus voor maximale prestaties.

5. Houdt u een groepsgesprek?
    De computer die of het apparaat dat host is van het groepsgesprek, moet voldoende processorkracht en netwerkbandbreedte hebben voor het gesprek. Als er veel mensen deelnemen aan het gesprek, wordt het hostapparaat soms te zwaar belast en dat kan problemen met de kwaliteit veroorzaken. Zorg dat de host een sterk netwerk en een krachtige processor heeft of verminder het aantal personen in het gesprek om de gesprekskwaliteit te verbeteren.