Een Skype-gesprek starten vanuit Slack

Nadat u uw Skype-integratie voor Slack hebt ingesteld, kunt u een gratis Skype-gesprek starten vanuit Slack.

Een gesprek starten

U kunt in Slack alleen een Skype-gesprek starten vanuit uw bureaublad en als u een teamadministrator bent of een volledig Slack-lid. Gastleden van Slack kunnen geen Skype-gesprekken starten.

Typ vanaf uw bureaublad in Slack de slash-opdracht /skype. U wordt daarna gevraagd het gesprek in Skype te starten voordat anderen kunnen deelnemen.

Als u op de koppeling klikt, wordt Skype voor Web geopend. Hier kunt u het volgende doen:

Als u niet bent aangemeld bij Skype voor Web

• Meld u aan met een tijdelijk gastaccount voor Skype. Houd er rekening mee dat u met een gastaccount alleen kunt deelnemen via Skype voor Web.
  • Meld u aan bij uw bestaande Skype-account.
  • Stel een nieuw Skype-account in. Als u een nieuw account hebt gemaakt, moet u teruggaan naar Slack en opnieuw op de koppeling Deelnemen aan gesprek klikken.

Als u al bent aangemeld bij Skype voor Web

• Neem deel aan het gesprek met uw bestaande Skype-account.
  • Meld u aan met een ander account.
  • Neem deel met behulp van een tijdelijk gastaccount voor Skype.

Als u zich hebt aangemeld, wordt het gesprek gestart en staat het klaar voor uw teamleden om deel te nemen. Ze ontvangen een melding in hetzelfde Slack-gesprek om deel te nemen aan het gesprek.

U ziet het lobbyscherm als er geen andere deelnemers vanuit Slack deelnemen aan het gesprek. Maak u geen zorgen, de verbinding met het gesprek wordt gemaakt wanneer anderen deelnemen.

Als u als host van het gesprek het gesprek verlaat, wordt het beëindigd en verloopt de koppeling Deelnemen aan gesprek. De groep kan het gesprek voortzetten door op de beltoets te klikken vanuit de Skype-groep die is gemaakt voor dat gesprek of een nieuw gesprek starten door opnieuw /skype te typen.

Ik ben een gesprek begonnen, maar het kan niet worden gestart

U kunt een bericht ontvangen dat aangeeft: "Skype voor Web is mogelijk geopend in andere tabbladen of browsers. Sluit deze en vernieuw dit tabblad om door te gaan."

Skype is geïntegreerd in andere producten zoals skype.com, outlook.com en office.com. Als u bent aangemeld en Skype uitvoert op een van deze producten, moet u deze tabbladen sluiten en het gesprek opnieuw starten vanuit Slack.

Wilt u meer informatie?

Hoe neem ik deel aan een Skype-gesprek vanuit Slack?