Wat zijn de beste USB-headsets en -webcams voor Skype?

De meeste headsets en webcams voor pc of Mac werken goed met Skype, maar bij sommige oudere modellen kunnen er problemen optreden. Zorg ervoor dat u de meest recente stuurprogramma's voor uw headset of webcam via de website van de fabrikant heeft geïnstalleerd.

Hulp bij het instellen van uw headset of webcam.

Hulp nodig bij het uitkiezen van een headset of webcam? Hier vindt u een lijst met de beste apparaten volgens Skype-gebruikers. Deze apparaten zijn als beste beoordeeld met betrekking tot gesprekskwaliteit (deze informatie is afkomstig uit feedbackonderzoek waarbij aan willekeurige gebruikers na een Skype-gesprek werd gevraagd om de kwaliteit van de gesprekken te beoordelen). Ook heeft Skype eigen testen op het gebied van audio en video uitgevoerd.

Als u een nieuwe USB-headset of -webcam zoekt om de kwaliteit van de Skype-gesprekken te verbeteren, is deze lijst dan ook een goed startpunt. Een andere goede bron is de catalogus van hardware voor Skype voor Bedrijven, waar u gecertificeerde headsets en webcams vindt in de categorie persoonlijke randapparatuur en pc's.

Deze lijst is bijgewerkt op 19 februari 2016.

Webcams

• HP Webcam HD-2300
  • Logitech HD Pro Webcam C920
  • Logitech HD Webcam C510
  • Logitech HD Webcam C615
  • Logitech QuickCam Orbit/Sphere AF
  • Logitech QuickCam Pro 9000
  • Logitech QuickCam S5500
  • Logitech Webcam 250
  • Logitech Webcam 500
  • Logitech Webcam C110
  • Logitech Webcam C170
  • Logitech Webcam C210
  • Logitech Webcam C270
  • Logitech Webcam C310
  • Logitech Webcam C525
  • Logitech Webcam C910
  • Logitech Webcam Pro 9000
  • Microsoft LifeCam HD-5000
  • Microsoft LifeCam VX-5000
  • Microsoft LifeCam VX-800

Headsets

• Corsair Vengeance 2100
  • FREETALK Everyman
  • Jabra GN 2000 USB
  • Jabra UC VOICE 150a
  • Logitech B530 Headset
  • Logitech ClearChat Comfort Headset
  • Logitech ClearChat Pro Headset
  • Logitech F540 Headset
  • Logitech G330 Headset
  • Logitech H360 Headset
  • Logitech H390 Headset
  • Logitech H555 Headset
  • Logitech H760 Headset
  • Logitech Premium Stereo USB Headset 350
  • Mad Catz Cyborg F.R.E.Q.7 Headset
  • Plantronics .Audio 400 DSP
  • Plantronics .Audio 478 DSP
  • Plantronics .Audio 626 DSP
  • Plantronics .Audio 646 DSP
  • Plantronics .Audio 648 DSP
  • Plantronics Blackwire C210-M
  • Plantronics Blackwire C220-M
  • Plantronics Blackwire C310
  • Plantronics Blackwire C320
  • Plantronics DA40
  • Plantronics DA45
  • SteelSeries H Wireless
  • Turtle Beach Z300

Als u een fabrikant van apparaten bent en u wilt dat uw apparaat op de lijst komt te staan, volgt u het programma voor Skype-compatibele apparaten.

Houd er rekening mee dat bij sommige apparaten hardwareonderdelen of stuurprogramma's worden gewijzigd tijdens de levensduur van het apparaat. Dit kan invloed hebben op de prestaties van Skype. De bovenstaande aanbevolen apparaten zijn gebaseerd op een groot aantal gebruikers en apparaten; de prestaties van uw apparaat kunnen verschillen.