Overgang van beheerde accounts voor Skype naar persoonlijke accounts

Vanaf 29 maart 2016 gaan beheerde accounts voor Skype over naar persoonlijke accounts. Na deze datum kunt u nog steeds Skype Manager gebruiken en groepen maken voor Skype Manager. Als u meer wilt weten over de wijzigingen en wat deze voor u betekenen, kunt u deze veelgestelde vragen raadplegen.

Wat is Skype Manager?
Wat zijn beheerde accounts en hoe weet ik of ik ze gebruik?
Welke wijzigingen komen er voor Skype Manager?
Wordt de ondersteuning van Skype Manager voortgezet?
Wat zijn de voordelen van een persoonlijk account?
Is er iets dat gebruikers moeten doen vóór de overgang?
Wat gebeurt er na de overgang van beheerde accounts naar persoonlijke accounts?
Wat gebeurt er na de overgang met het bestaande Skype-tegoedsaldo en de bestaande Skype-abonnementen?
Ik heb een bedrijf. Welke opties heb ik als de gewenste functionaliteit vergelijkbaar moet zijn met die van beheerde accounts?
Hoe voer ik belangrijke bewerkingen uit op persoonlijke accounts?

Wat is Skype Manager?

Skype Manager is een beheerprogramma dat werkt in de browser, waarmee u zowel thuis als in uw gehele bedrijf het verbruik van Skype op basis van groepen gebruikers kunt instellen, beheren en rapporteren. Elke groep in Skype Manager heeft een administrator.

Momenteel kunnen administrators van Skype Manager de Skype-accounts die beheerde accounts genoemd worden, maken, instellen en beheren. Administrators van Skype Manager kunnen ook bestaande Skype-accounts toevoegen als leden van de Skype Manager van het bedrijf.

Administrators van Skype Manager kopen en wijzen Skype-functies toe (zoals Skype-tegoed, abonnementen voor het bellen van mobiele en vaste nummers, doorschakelen en voicemail) aan andere leden van Skype Manager. Administrators van Skype Manager kunnen uitgaven- en verbruiksrapporten genereren op bedrijfs- en werknemerniveau.

Wat zijn beheerde accounts en hoe weet ik of ik ze gebruik?

Beheerde Accounts zijn accounts die worden gemaakt en beheerd door de administrator van Skype Manager. Beheerde accounts wordten in uw Skype Manager-lijst weergegeven via een speciaal pictogram . Als u in Skype Manager door de ledenlijst bladert, kunt u filteren op beheerde accounts. Deze worden ook wel zakelijke accounts genoemd.

Welke wijzigingen komen er voor Skype Manager?

Skype Manager blijft beschikbaar voor administrators en gebruikers voor het beheren van aankopen en het toewijzen van Skype-functies. De wijziging betreft beheerde accounts, die overgaan naar persoonlijke accounts. Een persoonlijke account is een consumentenaccount van Skype dat is onderworpen aan de Algemene voorwaarden voor consumenten.
Andere beheerfuncties in Skype Manager, zoals het kopen en toewijzen van functies, blijven hetzelfde na de overgang naar persoonlijke accounts.

Wordt de ondersteuning van Skype Manager voortgezet?

Ja, Skype Manager zal blijven worden aangeboden aan bestaande en nieuwe gebruikers en zal blijven worden ondersteund na de overgang op persoonlijke accounts.

Meer informatie over hoe Skype Manager werkt.

Wat zijn de voordelen van een persoonlijk account?

Persoonlijke accounts bieden gebruikers meer flexibiliteit; gebruikers kunnen direct hun persoonlijke instellingen wijzigen, vouchers verzilveren en verschillende Skype-functies kopen.

Is er iets dat gebruikers moeten doen vóór de overgang?

Gebruikers hoeven niets te doen. We raden echter gebruikers van een beheerde account sterk aan zich aan te melden bij hun account en te controleren of een geldig e-mailadres is ingesteld dat toegankelijk is in hun profiel. Dit is het e-mailadres dat wordt gebruikt om wachtwoorden opnieuw in te stellen na de overgang naar persoonlijke accounts.

Wat gebeurt er na de overgang van beheerde accounts naar persoonlijke accounts?

Vóór de overgangsdatum kan een administrator van Skype Manager toegewezen Skype-nummers en Skype-tegoed terugnemen van een beheerde account.

Na de overgang worden beheerde accounts gewijzigd in persoonlijke accounts. Als administrator van Skype Manager kunt u niet langer alle beheerfuncties uitvoeren die u eerder voor deze accounts kon uitvoeren. U kunt nog steeds Skype-tegoedbedragen, -abonnementen en -nummers toewijzen, maar u kunt niet langer wachtwoorden opnieuw instellen of deze accounts verwijderen.

De administrator van Skype Manager is mogelijk niet in staat toegewezen abonnementen, Skype-tegoed of Skype-nummers op te halen die zijn gekoppeld aan een persoonlijke account en is inhoud die of materiaal dat is gekoppeld aan een beheerde account mogelijk niet langer toegankelijk na de overgang op persoonlijke accounts.

Wat gebeurt er na de overgang met het bestaande Skypetegoeden en de bestaande Skype-abonnementen?

De overgang naar persoonlijke accounts heeft voor de gebruikers van persoonlijke accounts geen effect op bestaande Skype-tegoedsaldo's of abonnementen op Skype-functies, tenzij voorafgaand aan de migratie een actie is uitgevoerd om deze Skype-functies te verhuizen, annuleren of anderszins te verwijderen.

Meer informatie over het beheren van Skype-tegoed.

Ik heb een bedrijf. Welke opties heb ik als de gewenste functionaliteit vergelijkbaar moet zijn met die van beheerde accounts?

Skype voor Bedrijven heeft als onderdeel van het aanbod van Microsoft Office 365 functionaliteit die lijkt op wat beheerde accounts momenteel bieden. Met Skype voor Bedrijven kunt u accounts maken voor uw gebruikers, hun profielgegevens beheren en beheertaken uitvoeren voor deze accounts, zoals het opnieuw instellen van wachtwoorden. Verder ondersteunen Skype voor Bedrijven en Skype externe verbindingen (federatie) zodat gebruikers contactpersonen in beide systemen kunnen opzoeken en via chatberichten kunnen communiceren of eenvoudig audio- en videogesprekken kunnen voeren met deze contactpersonen via Skype-naar-Skype.

Hoe voer ik belangrijke bewerkingen uit op persoonlijke accounts?

• Wachtwoorden opnieuw instellen voor persoonlijke accounts

Eerder konden beheerders van Skype Manager wachtwoorden voor beheerde accounts opnieuw instellen. Na deze overgang kunnen alleen eindgebruikers het proces starten voor het opnieuw instellen van een wachtwoord.
    Meer informatie over het proces om wachtwoorden opnieuw in te stellen.

• Gespreks- en verbruiksgeschiedenis weergeven

Voor beheerde accounts kan de administrator van Skype Manager standaard de gespreks- en verbruiksgeschiedenis zien voor alle gebruikers. Na de overgang moeten gebruikers expliciet toestemming geven om hun gebruiksgeschiedenis te bekijken. Als deze toestemming door de gebruiker niet wordt gegeven, kan de administrator van Skype Manager alleen het Skype-tegoedsaldo zien van de gebruiker. Om uw gebruikers toestemming te laten geven voor het bekijken van de verbruiks- en gespreksgeschiedenis, moeten zij zich aanmelden bij hun account en in de sectie Gedetailleerd activiteitenoverzicht klikken op het vak Ik ga akkoord en vervolgens op Instellingen opslaan.