Help Skype voor Web

Geprekskwaliteithandleiding in Skype voor Web

Hebt u problemen met uw Skype-gesprekken? Er is waarschijnlijk een probleem met de internetverbinding (van uzelf of van de persoon die u belt) of met uw computer. We gaan dit proberen op te lossen.

1. Controleer uw webcam, microfoon en luidsprekers.

Als u uw verbindingsproblemen hebt opgelost en u nog steeds last hebt van een slechte gesprekskwaliteit, hebt u mogelijk een probleem met uw hardware. Als u de geïntegreerde microfoon en luidsprekers van een pc, laptop of tablet gebruikt, kunt u in plaats daarvan een USB-headset of -webcam proberen. Ga naar Wat zijn de beste USB-headsets en -webcams die worden aanbevolen voor Skype om de headsets en webcams te bekijken die als beste worden beoordeeld door Skype-gebruikers. We hebben ook uitgebreide handleidingen voor het oplossen van problemen met uw luidsprekers, microfoon en video, maar de meeste kwaliteitsproblemen kunnen worden opgelost met de volgende tips.

• Zorg ervoor dat uw microfoon en luidsprekers of hoofdtelefoon zijn aangesloten en niet zijn gedempt.
  • Voer een gratis testgesprek in Skype. Tijdens het testgesprek wordt u gevraagd een bericht op te nemen. Dit bericht wordt vervolgens voor u afgespeeld. Dit is de eenvoudigste manier om erachter te komen of u een probleem hebt met uw geluidsinstellingen. Een testgesprek voeren.
  • Controleer of uw webcam goed werkt. Klik in Skype op Extra> Instellingen en selecteer vervolgens Video-instellingen. Als u de videostream kunt zien, weet u dat uw webcam werkt.

Kunt u uw gesprekspartner niet horen? Raadpleeg onze handleiding voor het oplossen van problemen met de luidspreker/hoofdtelefoon.

Kan uw gesprekspartner u niet horen? Raadpleeg onze handleiding voor het oplossen van problemen met de microfoon.

Kunt u elkaar niet zien? Raadpleeg onze handleiding voor het oplossen van problemen met het beeld.

Hoort u de echo van uw eigen stem? Het probleem kan liggen aan het apparaat van de persoon die door u wordt gebeld. Vraag deze persoon het afspeelvolume te verlagen en onze gids voor het oplossen van problemen met microfoons te raadplegen.

1. Controleer uw computer.
    • Zorg ervoor dat uw gesprekspartner en u beschikken over de minimale systeemvereisten om Skype uit te voeren.
    • Als u Skype op een laptop gebruikt en in de modus voor energiebesparing werkt, kunt u proberen de laptop aan te sluiten op netstroom of over te schakelen naar de modus voor maximale prestaties.
    • Controleer het tabblad Computer van de gesprekskwaliteitsindicator om te zien of uw computer problemen veroorzaakt.
  2. Houdt u een groepsgesprek?
    De computer die of het apparaat dat host is van het groepsgesprek, moet voldoende processorkracht en netwerkbandbreedte hebben voor het gesprek. Als er veel mensen deelnemen aan het gesprek, wordt het hostapparaat soms te zwaar belast en dat kan problemen met de kwaliteit veroorzaken. Zorg dat de host een sterk netwerk en een krachtige processor heeft of verminder het aantal personen in het gesprek om de gesprekskwaliteit te verbeteren.